Atslodzes dienas var traktēt dažādi. Viens no variantiem – neēst neko, tikai dzert ūdeni vai zāļu tēju. Ja organisms jūtas labi, tad to var darīt.
1.Pašmērķim jābūt nevis organisma mocīšanai, bet labai pašsajūtai. Ja pēc atslodzes dienas nejūtas labi un pēc tam ir jāpieēdas, tad atslodzes dienai nav jēgas. Atslodzes dienā var izvēlēties vienu produktu vai kādu produktu grupu.
2. Pārtikas pareiza uzglabāšana ir svarīga, lai tā nesabojātos, neveidotos baktērijas un nerastos veselības problēmas. Tāpēc ir dažādi pārtikas uzglabāšanas un gatavošanas veidi – saldēšana, sālīšana, marinēšana, konservēšana, skābēšana. Uzglabāšanas procesā svarīgi, lai saglabātos vitamīni.
3. Pusfabrikātus var ātri pagatavot. Par pusfabrikātiem uzskatāmi arī saldēti dārzeņi, kurus atliek tikai novārīt, saldēti augļi un ogas. Tos ir ērti uzglabāt. Tas nav slikts variants.
4. Palmu eļļa kā kaloriju avots ir derīga tad, ja ēdienkartē ir maz kaloriju. Palmu eļļa satur tās taukskābes, kas nav labās Omega 3 un Omega 6. Tāpēc kā būvmateriāls šīs taukskābes ir mazvērtīgas.
5. Zupa ir labs ēdiens, tikai jāskatās, no kā tā ir pagatavota. Ja zupu papildina ar kausēto sieru, tad tā kļūst treknāka tāpat kā gaļas zupa, kurai pirmo novārījumu ieteicams noliet. Zupa var būt arī diētiska, piemēram, dārzeņu zupa.
6. Vielmaiņas procesu organismā paātrina olbaltumvielas: jo uzturs ar tām ir bagātāks, jo šis process tiek vairāk aktivizēts. Arī fiziskās aktivitātes ir labs pasākums vielmaiņas darbības uzlabošanai.
7. Hidrogenēti tauki kā kaloriju avots un kā jebkuri tauki ir noderīgi, bet kā būvmateriāla avots, kas bija produktam sākumā, galaproduktā vairs nav. Hidrogenēti produkti nav kaitīgi, bīstami varētu būt tiem, kam raksturīgas problēmas ar holesterīnu. Hidrogenētie tauki, piemēram, ir cepumos, desu izstrādājumos, arī dažos margarīnos.
8. Klijas dod niecīgu enerģētisku un barojošu vērtību, jo tajās ir daudz balastvielu jeb šķiedrvielu, arī vitamīni, labās taukvielas. Tāpēc kliju uzdevums nav tik daudz nodrošināt ar olbaltumu, bet dot komponentus, kas negremojas un iziet cauri zarnu traktam. Lielos daudzumos klijas nav vēlams ēst, jo var rasties aizsprostojumi. Tās nedaudz var pievienot, vārot auzu putru.
9. Brokastis ir svarīgi ēst, jo apmēram astoņas stundas naktī pavadītas miegā. Brokastis var būt nelielas, bet tām vajadzētu būt; tās uzlabo arī kuņģa darbību – labāk, ka tas nav tukšs. Brokastīs ieteicams izvēlēties graudaugus – putru vai maizi, noteikti jāuzņem šķidrums, piens, arī gaļa, kāds dārzenis – paprika vai tomāts, arī augļi.
10. Holesterīns ir nepieciešama viela, taču cits jautājums – tas ir labais vai sliktais holesterīns un kādas ir to savstarpējās proporcijas. Ja uzturā ir vairāk balastvielu un šķiedrvielu, tad daļa no apēstā neuzsūcas, bet kopā ar balastvielām ir vadāma laukā, optimizē zarnu darbību. Tas nozīmē, ka uzturā jālieto vairāk dārzeņu. Holesterīna vielmaiņas traucējumu gadījumos ir jāizvēlas liesāki piena produkti.