Bēgļu krīze Eiropā

24.sep 2015
Latvijas Reģionu apvienības deputāts Artuss Kaimiņš savā twitter kontā publicējis informāciju par šodien Saeimā notikušo balsojumu "par seju aizsedzošu apģērbu nēsāšanas aizliegumu publiskās vietās".
24.sep 2015
Saeima šodien konceptuāli atbalstīja nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) rosinātos likuma grozījumus, kas paredz, ka par bēgļu uzņemšanu turpmāk lemtu parlaments.
24.sep 2015
Ārvalstu ziņu aģentūras ziņo, ka trešdien Ungāriju sasniedzis rekordliels imigrantu skaits- vairāk kā 10 000.
24.sep 2015
Eiropas Savienības iekšlietu un tieslietu ministri teorētiski apstiprinājuši sākotnējo plānu par 120 tūkstošu migrantu pārvietošanu, taču praktiski nav spējuši izlemt, ko darīt ar teju pusi no šā skaita, jo Ungārija atteikusies piedalīties bezcerīgajā shēmā. Pagaidām tas nozīmē mazāku skaitu migrantu Latvijai.
24.sep 2015
Nedaudz vairāk par divām trešdaļām Latvijas iedzīvotāju iestājas pret Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstu bēgļu uzņemšanu mūsu valstī, liecina "Latvijas faktu" veiktais pētījums, kuru pasūtījusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS).
24.sep 2015
Eiropas Savienības (ES) līderi stratēģiskās sarunās ir panākuši zināmu progresu saistībā ar bēgļu krīzes risinājumu vidējā un īstermiņā, tā pēc Briselē notiekošās Eiropadomes ārkārtas sanāksmes atzina Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).
24.sep 2015
Eiropas Savienība (ES) veidos speciālus uzņemšanas centrus migrantiem valstīs, kuras skārusi vislielākā bēgļu plūsma, ceturtdien pēc Briselē notikušās Eiropadomes ārkārtas sanāksmes paziņoja ES Padomes priekšsēdētājs Donalds Tusks.
23.sep 2015
12. Saeimas deputāts Jānis Dombrava konstatējis „netaisnību” bēgļu uzņemšanas plānā un izlēmis savas pārdomas publicēt sociālajā tīklā twitter.
23.sep 2015
Slovākija plāno vērsties Eiropas Savienības (ES) Tiesā, lai apstrīdētu ES iekšlietu ministru un tieslietu ministru pieņemto lēmumu par 120 tūkstošu bēgļu sadali starp dalībvalstīm, informē Reuters.
23.sep 2015
Sociālajā tīklā facebook ļoti lielu uzmanību piesaistījis kādas latvietes stāsts par sarunu ar kādu arābu, kurš ir sašutis par bēgļu ienākšanu Eiropā un atklāti paudis savu nepatiku.
23.sep 2015
Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijā šodien notika plašas diskusijas par bēgļu integrācijas jautājumiem Latvijā, klātesošajiem paužot bažas par turpmākajiem integrācijas pasākumiem.
23.sep 2015
Vērīgi aculiecinieki ziņo - beidzot kļuvis skaidrs "pret uzspiesto imigrāciju" noskaņotās sabiedrības daļas piedāvātais risiniājums arvien pieaugušajai imigrācijas problēmai Eiropā.
23.sep 2015
Vakar notikušās Eiropas Savienības iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmes dalībnieki atteikušies no ierastās vienprātības politikas, un jautājums par 120 000 nelegālo imigrantu pārdali starp 22 no dalībvalstīm, likts uz balsošanu
23.sep 2015
Latvija iekšlietu ministra Riharda Kozlovska personā vakar nobalsoja par jaunas migrantu porcijas uzņemšanu. Tas notika Eiropas Savienības iekšlietu un tieslietu ministru padomē. Savukārt vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotāji protesta akcijā pie Brīvības pieminekļa nobalsoja pret migrantiem.
22.sep 2015
Ar patriotisku dziesmu koncertu Brīvības pieminekļa pakājē noslēdzies biedrības "Tēvijas sargi" un "Nacionālās savienības "Taisnīgums"" rīkotais protesta gājiens "pret uzspiestiem imigrantiem".
22.sep 2015
Otrdien notiekošajā Eiropas Savienības (ES) iekšlietu un tieslietu ministru sanāksmē vairākums ministru nobalsojuši par Eiropas Komisijas (EK) ierosināto 120 000 bēgļu pārdali starp dalībvalstīm, tviterī raksta ES prezidētājvalsts Luksemburga.
22.sep 2015
Biedrības "Tēvijas sargi" un "Nacionālās savienības "Taisnīgums"" rīkotajā protestā gājienā "pret uzspiestu imigrantu ievešanu no citām valstīm" devušies ap 500 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.
22.sep 2015
Sociālo tīklu lietotāji aktīvi dalās ar informāciju par šodien gaidāmo protestu pret uzspiestiem imigrantiem Latvijā.
22.sep 2015
Šodien Eiropas Savienības (ES) iekšlietu un tieslietu ministru padomē, iespējams, nevarēs panākt vienošanos par obligātu bēgļu kvotu noteikšanu, šorīt intervijā Latvijas Radio prognozēja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).
22.sep 2015
Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iekšlietu ministri otrdien pulcējas uz ārkārtas samitu, lai vēlreiz spiestu par obligāto patvēruma meklētāju uzņemšanas kvotu ieviešanu un par Eiropas Komisijas (EK) ierosināto 120 000 bēgļu pārdali starp dalībvalstīm.