Emocionāls vēstījums, kādēļ daudzi latvieši ir pret migrantu ienākšanu

© facebook/ Dans Bertulis

Sociālajā tīklā facebook lielu uzmanību un lietotāju ievērību izpelnījies kāds emocionāli aizkustinošs teksts, kurā Latvieši pauž savu nostāju pret tēvzemi.

„Es neesmu bēgļu bērns. Mani vectēvi gļēvi nepameta savu dzimteni, sievu un bērnus un neaizbēga uz Zviedriju, Kanādu, Ameriku vai Austrāliju.  Viņi Kurzemes katlā cīnijās līdz pēdējai patronai un vēlāk gāja mežabrāļos, tika izsūtīti lēģeros, bet nepadevās. Šodien es dzīvoju Latvijā, un es vēlos, lai neviens sveša ticība, sveša kultūra un valoda nenāktu zemē, par kuru ir izlietas manu senču asinis,” teikts paziņojumā, ar kuru kopš 21. septembra dalījušies 5 476 facebook lietotāji.

Šeit gan jāpiezīmē, ka šis emocionālais vēstījums var tikt arī pretrunīgi vērtēts, galvenokārt, tajā pieminētā „Kurzemes katla” dēļ, kas kā zināms bija vācu karaspēka ielenkums Kurzemes pussalā Otrā pasaules kara laikā, kas izveidojās, kad Sarkanā armija sasniedza Baltijas jūru un nogrieza vācu karavīru bataljonam „Ziemeļi” atkāpšanās ceļu. „Kurzemes katlā” cīnījās gan nacistiskās Vācijas karavīri, gan latviešu SS leģiona 19. divīzijas karavīri, ka arī brīvprātīgie un bēgļi.

Bataljons „Ziemeļi” tika pārdēvēts par kaujas grupu „Kurzeme”, kura ielenkumā sīvi pretojās un beidza karadarbību tikai pēc Vācijas kapitulācijas 1945. gada 8. maijā.

Informācija sagatavota pec wikipedia.org

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais