FOTO: Ralfs Eilands nosauc "vainīgos" pie ārkārtējās situācijas

© Dmitrijs Suļžics/F64

Mūziķis Ralfs Eilands sociālajā vietnē Facebook dalījies ar ierakstu, kurā pauž savu viedokli par ārkārtējās situācijas ieviešanu Latvijā.

"Te nu mēs esam nonākuši! Uzkārusies medicīnas sistēma, kā arī vairākiem maniem kolēģiem atkal jau jāmeklē kāda cita nodarbošanās, lai pabarotu ģimeni, jo līdz 2022. gada 11. janvārim valstī izsludināta ārkārtas situācija, kas paredz, ka publisku pasākumu rīkošana ir ekonomiski neizdevīga," ierakstu iesāk Eilands. Viņš publiskojis attēlu, kurā redzams pie tāfeles, norādot, viņaprāt, "vainīgos" esošajā situācijā.

"Tā nu pieslēdzos pie tāfeles, atgriezos pie pamatiem, lai, pēc izslēgšanas metodes, censtos noskaidrot, kuri lielumi pie šīs situācijas ir vainīgi? Mani gan māc aizdomas, ka vaininieki paši neaizdomāsies un savu lažu neatzīs, jo vieglāk ir kārtējo reizi izdomāt muļķīgus attaisnojumus, kā arī zākāt kādu citu. Ja nu kāds gribēja atrast to Latvijas Nokiu, tad rekur ir — stacionēto tabulā esam 1. vietā Eiropā!" - norāda Eilands.

Uz tāfeles, kā "vainīgie" atzīmēti - "antivakceri", "politiķu bakstīšanās", "Lotārs" (agresīvs antivakceris).

Kā zināms, valstī uz trim mēnešiem izsludināta ārkārtējā situācija, tādējādi spēkā stājoties vairākiem Covid-19 izplatības novēršanai paredzētiem ierobežojumiem.

Predzēts, ka personām, kas nav vakcinētas pret Covid-19 vai nav to pārslimojušas, turpmāk būs atļauta iepirkšanās tikai pirmās nepieciešamības veikalos, tādējādi liedzot iespēju apmeklēt, piemēram, lielveikalus. Tāpat nolemts ierobežot arī vakcinētas personas - piemēram, pasākumos "zaļajā" jeb drošajā zonā tiks noteiktas papildu epidemioloģiskās drošības prasības, proti, jāvalkā maskas, jāievēro distance, tāpat paredzēts ieviest arī konkrētus dalībnieku ierobežojumus noteiktos pasākumos.

Ierobežojumi gaidāmi arī kultūras un izklaides sfērā - ārkārtējās situācijas laikā kultūras pasākumi drīkstēs norisināties ar mazāku skaitu apmeklētāju. Saskaņā arī Krīzes vadības padomes vienošanos kultūras pasākumi drīkstēs noritēt "zaļajā" režīmā ar obligātu masku lietošanu un ierobežotu apmeklētāju skaitu jeb 60% no kapacitātes.

Slavenības

Privātmāju Birzgales pagastā apmeklējuši zagļi, kas, visticamāk, jau pirms tam rūpīgi izpētījuši teritoriju. Kaimiņu kamerās svešinieku kustības fiksētas pusnaktī. Visticamāk, šis arī bija brīdis, kad garnadži tumsas un lietus aizsegā no īpašuma izveda tehniku vairāku desmitu tūkstošu vērtībā, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais