Mūziķa pārdomas saceļ traci. Līdzcilvēki Eilandu "noēd bez sāls"

© Dmitrijs Suļžics/MN

Vairāki simti cilvēku sestdien Rīgā pulcējās uz starpkonfesionālu un starptautisku kristiešu gājienu "Jēzus maršs".

"Jēzus maršs" Rīgā norisinās pirmo reizi, taču tā aizsākumi meklējami 1987. gadā, kad Londonas ielās izgāja daudzi ticīgie, lai kopā lūgtos un slavētu Dievu. Šobrīd zināms, ka šādi marši ir notikuši aptuveni 180 pasaules valstīs, pauž Katoļu baznīcas informācijas aģentūra.

Kā norāda pasākuma rīkotāji, "Jēzus maršs" Rīgā tiek rīkots kā starpkonfesionāls un starptautisks kristiešu gājiens, kurā apvienosies ticīgie no dažādām konfesijām un draudzēm, lai "svinētu un pasludinātu Jēzus Kristus uzvaru". Plānots, ka "Jēzus maršs" Rīgā kļūs par ikgadēju pasākumu, norāda aģentūrā.

Mūziķis Ralfs Eilands šajā sakarā vietnē "X" publicējis savas pārdomas, kas pārvērtušās viedokļu vētrā.

"Ziniet, ko es nesaprotu? Kā var vispār pulcēties un bloķēt satiksmi par godu čalim, kurš pats nemaz neierodas? Tas būtu tāpat, kā es tagad izdomātu bloķēt satiksmi, lai pulcētos par godu dinozauriem vai Ziemassvētku vecītim! Kāds sakars? Vismaz tas vīriņš sarkanajā halātā reizi gadā ierodas un pasniedz man dāvanas, jo es viņam uz Lapzemi nosūtīju vēstuli ar pieprasījumu. Vienīgais variants, kad būtu loģiski pulcēties par godu kādam, kurš nemaz neieradīsies, ir čomu vai radu bēres. Un pat tad Tev pašam par visu jāmaksā, un tu nečakarē citu dienu, jo neesi paralizējis Raiņa bulvāri! Ejiet bloķējiet satiksmi paši savās ēdamistabās, tikai neuzbāžaties ar to citiem un nerādiet to bērniem!" raksta R. Eilands, ar šo ierakstu izraisot spraigu diskusiju.

Dzejniece Liāna Langa: Kristietība balstās Atklāsmē, Tev tās nav bijis. Negvelz par lietām, kuras Tavam saprātam un dvēselei pagaidām nav pieejamas.

Haris: Tas Ziemassvētku vecītis radies no tās katoļu ticības!

Spirit of time: Ikvienam ir garantētas tiesības uz apziņas un reliģijas brīvību. Tāpat kā tiesības pulcēties un doties miermīlīgos gājienos. Reliģijas nīšana ir civilizācijas sakņu nīšana. Reliģijas noniecināšana, ierobežošana, izsmiešana - sabiedrības demoralizācijas un degradācijas pazīme.

Ilze: Kāda kripatiņa tolerances pret citādi domājošajiem būtu ļoti labi.

Vazelīns: Kāpēc domā, ka neieradās? "Jo kur divi vai trīs sapulcējušies manā vārdā, tur es esmu viņu vidū." Mat. 18:20. Tu vienkārši nesaproti, bet labi, ka pats to atzīsti.

Kārlis: Ja dinozauru piemiņas gājienam ir kvorums attiecīgam gājienam, kāpēc ne. Lai iet!

Krispijs: Tumsonība no tavas puses.

Agnese: Kurš teica, ka viņš, tavs sauktais “čalis”, neieradās?

Gusts: Mīļo Ralfiņ, viss dzīvē nemaz nav jāsaprot; kur nu vēl jāizsakās par to.

Slavenības

Holivudas scenārists Maikls Alojans, ar ko pirms dažiem gadiem kāzām posās komponista Raimonda Paula mazmeita Monika Pedersena, Grieķijā mijis gredzenus ar jaunu izredzēto, vēstīts Ligitas Eglītes materiālā "Maestro mazmeitas Monikas bijušais līgavainis" apprec citu izdevumā "Kas Jauns".

Svarīgākais