Miruši divi karnevālā sadurtie cilvēki - kulinārijas slavenības Gordona Remzija kādreizējais pavārs un jauna sieviete

© Depositphotos

No dzīves aizgājuši divi cilvēki, kas tika savainoti uzbrukumos Londonā pagājušajā nedēļas nogalē Notinghilas karnevālā, sestdien pavēstīja Lielbritānijas policija.

Upuri - māte, kas ikgadējā britu afrokarībiešu kultūras festivālā bija ieradusies kopā ar meitu, un pavārs, kas iepriekš strādājis pie kulinārijas slavenības Gordona Remzija, - kopš uzbrukumiem atradās slimnīcā.

Daži mediji sākotnēji ziņoja, ka abi upuri sadurti, tomēr jaunākajās ziņās norādīts, ka sadurta sieviete, bet vīrietim uzbrukumā savainota galva.

Londonas policija izvirzījusi apsūdzības diviem cilvēkiem, kas tiek turēti aizdomās par uzbrukumiem.

Notinghilas karnevāla gaitā kopumā sadurti astoņi cilvēki un vairāki simti aizturēti, šonedēļ paziņoja policija.

Svētdien 32 gadus vecā Šēra Maksimena gaišā dienas laikā tika savainota, kad mēģināja iejaukties kautiņā. Viņa nomira sestdienas rītā.

Maksimena bija ieradusies kopā ar trīs gadus veco meitu, ģimenes locekļiem un draugiem.

Londonas tiesa trešdien 20 gadus vecajam Šakielam Tibu piemēroja apcietinājumu, kad viņam bija izvirzītas apsūdzības par Maksimenas slepkavības mēģinājumu.

Tagad, kad sieviete mirusi, prokurori šo apsūdzību pārskatīs, pavēstīja policija.

Piektdien vēlu vakarā nomira pavārs Musijs Imnetu. Viņš tika atrasts bezsamaņā ar galvas traumu pie restorāna, kas bija pilns ar karnevāla apmeklētājiem.

Zviedrijā dzimušais 41 gadu vecais vīrietis bija ieradies Apvienotajā Karalistē darba darīšanās no Dubaijas, kur viņš dzīvoja un strādāja, bet, kā ziņo policija, viņš, domājams, nebija apmeklējis karnevālu.

Piektdien 31 gadu vecais Omars Vilsons stājās tiesas priekšā saistībā ar apsūdzībām par smagu miesas bojājumu nodarīšanu ar nodomu, bet arī šīs apsūdzības tagad tiks pārskatītas, paziņoja policija.

Svarīgākais