Ar skaudru realitāti šovasar saskārušies lielākā daļa viesu namu saimnieku

© Ekrānšāviņš

Vasaras izskaņa un agrais rudens allaž bijis kāzu laiks, taču šogad, kā atklāja TV kanāla 360 raidījuma “360 ZIŅneši” aptaujātie viesu māju īpašnieki, vēlme svētkus svinēt kuplā pulkā gājusi mazumā. Jaunie pāri arvien biežāk izvēlas intīmu gaisotni, tāpēc daudzas svinību zāles stāv tukšas. Mainoties kāzu formātam, mazāk darba ir arī mūziķiem, dekoratoriem, vizāžistiem un citiem nozares pārstāvjiem.

Ar skaudru realitāti šovasar saskārušies lielākā daļa viesu namu saimnieku - pieprasījums kāzu svinēšanai sarucis par aptuveni 60 procentiem. “Nezinām, kas būs tālāk. Arī ārzemju jaunieši īstenībā ļoti daudz precējās, šogad tā nav. Vispār nav pat intereses,” stāsta Anita Aizstrauta, viesu nama “Šubrakkrasti” saimniece.

Visbiežāk jaunie pāri atsakoties no svinībām lielo izmaksu dēļ, jo pakalpojumu cenas teju divkāršojuši arī ēdinātāji, mūziķi un vakara vadītāji.

“Kāzu ir ļoti maz. Tas ir saistīts ar milzīgām finansēm - cik izmaksā viesu nams un visas lietas, tā ir liela tāme. Tikko novadīju brīnišķīgas kāzas, man gadiem nebija bijušas ar 90 viesiem, bet šie jaunie cilvēki tā arī pateica - mēs uz to gājām gadiem,” komentē kāzu organizatore Inese Zīle.

Uzrunātie viesu nami gan atzīst, ka cenas neesot cēluši. Vienai personai ar nakšņošanu izmaksas ir aptuveni 35 eiro. Vēl samazināt - neesot iespējams. Otrkārt, pēc pandēmijas laika esot mainījušās kāzu tradīcijas. Arvien biežāk jaunais pāris izvēlas izbaudīt dienu pēc savām vēlmēm, nevis, tā teikt, izdabāt viesiem.

“Divatā Itālija, Spānija vai Francija noteikti izmaksās piecas reizes mazāk nekā kāzas. Tagad ir laiks, kad biežāk svin nevis ar draugiem un radiem, bet viens ar otru,” piebilst Zīle.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1993. gadā dzimušo Ēriku Bistrovu. Vīrietis šā gada 17. septembrī ar motociklu “Suzuki” ar valsts numurzīmi TG7377 devās uz gadījuma darba vietu Rīgā (precīza adrese nav zināma), un kopš tā laika nav atgriezies.

Svarīgākais