Zelenskis izklāsta divus scenārijus, kā izbeigt karu

© Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis sacīja, ka izbeigt karu ar Krieviju ir iespējams tikai divos veidos: vardarbīgi izspiežot okupācijas spēkus vai diplomātiskā procesā, kas paredz pilnīgu Ukrainas teritoriju atbrīvošanu, ziņo "pravda.com.ua".

Viņš arī uzsvēra ASV nozīmīgo lomu Ukrainas aizsardzības spēju stiprināšanā un pozīciju nostiprināšanā ceļā uz uzvaru.

“Tādi agresīvi kari kā Krievijas karš pret Ukrainu var beigties godīgi vairākos veidos: okupācijas armija tiek padzīta vai nu ar spēku, vai ar diplomātiju, kas garantē reālās valsts neatkarības saglabāšanu un attīrīšanu no okupācijas," teica V. Zelenskis.

Prezidents arī atzīmēja, ka "uzvaras pakete", ko viņš pasniedz Amerikas prezidentam, var kļūt par pamatu ilgstošam mieram un pilnīgai miera formulas īstenošanai. Viņš pauda viedokli, ka jebkādas ilūzijas par iespēju vienoties ar Maskavu vai noteikt jaunas "sarkanās līnijas" tikai paildzina konfliktu.

Pasaulē

Termins “dedolarizācija” attiecas uz valstīm, kuras samazina paļaušanos uz ASV dolāru kā rezerves valūtu, maiņas līdzekli vai norēķinu vienību. Laika gaitā ne viena vien valsts dažādos pasaules reģionos ir centusies atsvabināties no dolāra ietekmes savā ekonomikā. Tas ir noticis ar mainīgām sekmēm, taču beigu galā tik un tā ASV dolārs ir saglabājis savu pasaules rezerves valūtas statusu.

Svarīgākais