Ukrainas kara 935. diena. Jaunākā informācija [papildināts 20:22]

© Depositphotos

Teksta tiešraide - īsi un kodolīgi par svarīgāko Ukrainas karā 2024. gada 15. septembrī. Ukraina jau trešo gadu varonīgi aizstāv savu zemi pret agresora iebrukumu.

20:22. Svētdien Krievijas gaisa triecienā Harkivai, kad trāpīts augstceltnei, kurā izcēlies ugunsgrēks starp devīto un 12.stāvu, upuru skaits pieaudzis līdz 41, tostarp bojā gājuši četri bērni, viens - tikai gadu vecs, raksta pravda.com.ua.

19:15. Ukrainas prezidents Vladimirs Zelenskis sacīja, ka viņam joprojām nav ASV atļaujas uzbrukt dziļi Krievijas teritorijā ar tāla darbības rādiusa ieročiem, taču Krievija ir atvilkusi savas lidmašīnas uz lielāku attālumu, raksta pravda.com.ua.

17:55. Krievijas valsts bankas atver filiāles Ukrainas okupētajās teritorijās, ziņo pravda.com.ua.

16:55. Krievijas triecienu rezultātā Harkovai svētdien tika trāpīts augstceltnē, tiek ziņots, ka 33 cilvēki ir ievainoti, raksta pravda.com.ua.

15:25. Aizvadītās diennakts laikā Ukrainas aviācijas un raķešu spēki veica sešus triecienus apgabaliem, kur bija koncentrēts ienaidnieka personāls, ieroči un militārā tehnika, viens trieciens tika veikts komandpunktam, kā arī tika trāpīts iebrucēju pontonu tiltam, ziņo pravda.com.ua.

13:46. Ukrainas pretgaisa aizsardzības vienības notriekušas vienu vadāmo raķeti H-59 un desmit no 14 trieciendroniem "Shahed", ko Krievijas karaspēks naktī uz svētdienu raidīja uz Ukrainu, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki. Krievi naktī uz svētdienu uzbruka Odesas apgabalam ar divām ballistiskajām raķetēm "Iskander-M", kas tika palaistas no okupētās Krimas, un vienu H-59. Ukrainas pretgaisa aizsardzība notrieca H-59 un desmit dronus virs Dņipropetrovskas, Sumu, Poltavas un Mikolajivas apgabaliem.

12:16. Krievijas karaspēka dzīvā spēka zaudējumi Ukrainā līdz svētdienas rītam sasnieguši 633 800 karavīrus, ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs. Saskaņā ar ģenerālštāba datiem diennakts laikā iznīcināti 1170 iebrucēji.

11:06. No šodienas mēnesi Aizkraukles novadā notiks akcija "Piepildi autobusu" Ukrainas atbalstam, aģentūra LETA uzzināja novada pašvaldībā. Ar devīzi "No Aizkraukles novada līdz Ukrainas uzvarai" ikviens aicināts piedalīties īpašā labdarības akcijā Ukrainas atbalstam, sagādājot ar higiēnas precēm, pretsāpju līdzekļiem un pārsējiem, baterijām, saldumiem, šķīstošo kafiju un citiem enerģijas avotiem pildītas "atbalsta kastes". Tās nogādās Ukrainā ar pašvaldības ziedoto autobusu un automašīnām. Līdz 11.oktobrim autobuss atradīsies Jaunjelgavā, Neretā, Pļaviņās, Koknesē, Skrīveros un Aizkrauklē, katrā no vietām pavadot četras dienas. Šajā laikā un pirms tam iedzīvotāji aicināti nogādāt ziedojumu kastes Tūrisma informācijas centrā vai tuvākajā punktā.

10:12. Latvija piegādās Ukrainai savulaik no Lielbritānijas nopirktās kaujas izlūkošanas kāpurķēžu bruņumašīnas "CVR(T)", apliecināja Latvijas Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

09:05. Kara izpētes institūts ziņo, kaUkrainas karaspēks Kurskas apgabalā virzās uz priekšu un ir ieņēmis vairākus ciematus.

00:10. Vācijas kanclers Olafs Šolcs sacīja, ka neļaus Ukrainai uzbrukt Krievijai ar vācu ieročiem, pat ja citas valstis dos šādu atļauju, ziņo pravda.com.ua.

Svarīgākais