Medijs: Krievija gatavojas nogādāt kodolieročus kosmosā

© Pixabay.com

Atsaucoties uz vairākiem avotiem, ABC News vēsta, ka Krievija vēlas nogādāt kosmosā kodolieročus.

Tiek pieļauta iespēja, ka Krievija ar kodolieročiem plāno iznīcināt citu valstu satelītus.

Baltā nama nacionālās drošības padomnieks un likumdevēji Kapitolija kalnā trešdien centās kliedēt sabiedrības bažas pēc tam, kad Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas priekšsēdētājs brīdināja par "valsts drošības apdraudējumu", kas saistīts ar "destabilizējošo ārvalstu militāro kapacitāti", kas ir tik nopietna, ka prezidentam Džo Baidenam vajadzētu deklasificēt visu ar to saistīto informāciju.

Divi avoti medijam apstiprinājaa, ka izlūkošanas dati ir saistīti ar Krievijas vēlmi izvietot kodolieroci kosmosā. Tas nav paredzēts kodolieroča nomešanai uz Zemes, bet drīzāk, lai to izmantotu pret citu valstu satelītiem.

Lai gan tieši nepievēršoties šai tēmai, vairāki Kongresa locekļi šo problēmu nosauca par nopietnu, lai gan mierināja, ka panikai neesot pamata.

"Mēs strādāsim kopā, lai risinātu šo jautājumu," trešdienas pēcpusdienā žurnālistiem sacīja palātas spīkers Maiks Džonsons.

Republikānis Džims Himss, Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas loceklis, to atkārtoja arī savā paziņojumā, nosaucot brīdinājumu par "nozīmīgu", bet tādu, kas nedod iemeslu panikai.

"Par to, vai šis jautājums ir jāatslepeno, ir jādiskutē, bet tā nebūs publiska diskusija," sacīja Himess.

Trešdien ASV Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas pārstāvji paziņoja, ka "visiem Kongresa locekļiem ir padarīta pieejama informācija par nopietnu valsts drošības apdraudējumu".

"Es pieprasu, lai prezidents Baidens atslepeno visu informāciju, kas attiecas uz šiem draudiem, lai Kongress, administrācija un mūsu sabiedrotie varētu atklāti apspriest darbības, kas nepieciešamas, lai reaģētu uz šiem draudiem," sacīja Tērners.

Kongresa locekļiem nosūtītā vēstule, ko ieguva ABC News, norādīja, ka draudi ir saistīti ar "destabilizējošu ārvalstu militāro jaudu, kas būtu jāzina visiem Kongresa politikas veidotājiem".