Eksperiments

10.apr 2022
Jau rītdien daudzi cels savus mīļos ar kārtīgu "pūpolpērienu", vēlot būt "apaļiem kā pūpoliem un veseliem kā rutkiem", bet kā pēc tam pūpolu zariņus saglabāt ilgāk savam priekam?
2.apr 2022
Sociālajos medijos vairākkārt esmu redzējusi video, kuros cilvēki pārbauda, cik tīras ir viņu ikdienā lietotās koka lāpstiņas vai karotes. Var šķist, ka tās pēc nomazgāšanas ir tīras, tomēr video fragmentos redzētais liecina par pretējo.
26.mar 2022
Šai viegli pagatavojamajai kūkai bez cepšanas nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - tumšā šokolāde, kokosriekstu piens un auzu pārslas. Rezultāts patīkami pārsteidza!
19.mar 2022
Varu saderēt, ka arī tev mājās ir kāds nevajadzīgs, iespējams, vecs T-krekls, kuram vairs nevari atrast pielietojumu. Pavisam nesen redzēju video, kā no T-krekla izveidot iepirkuma somu jeb maisiņu. Izmēģinam!
12.mar 2022
Bižutērijas rotas mēdz atstāt tumšus plankumus uz ādas, īpaši gredzeni. Šis triks palīdzēs no tā izvairīties.
5.mar 2022
Mikrozaļumi ir ļoti veselīgi. Tie ir vitamīniem bagāti! Un arī garšīgi!
26.feb 2022
Ir simtiem recepšu, kā pagatavot cūkgaļu. Vieglākas un sarežģītākas - marinējot dažādās mērcēs, pievienojot dažādas garšvielas un sastāvdaļas. Bet ir kāda recepte, kas jo īpaši pārsteidz ar vizuālo noformējumu.
19.feb 2022
Gaidot siltāku laiku un pirmos dārza svētkus, nolēmu izmēģināt veidu, kā izveidot ledus bumbas ar ziediem dzērienu atdzesēšanai.
12.feb 2022
Pirmdien visā pasaulē atzīmēs visu mīlētāju dienu jeb Valentīna dienu. Par godu šiem svētkiem, izmēģināju pagatavot galda dekoru.
5.feb 2022
Sociālājos medijos pamanīju interesantu lietu jeb recepti. Izrādās, ka mājās pavisam vienkāršā veidā var pagatavot krēmsieru. Principā nepieciešama tikai viena sastāvdaļa un tas arī viss!
29.jan 2022
Viens no iecienītākajiem bērnības gardumiem ir iebiezinātais piens. Jā, to var iegādāties jebkurā pārtikas veikalā, bet, iespējams, vēl ātrāk pie tā tikt (gadījumos, kad sakārojas tā pēkšņi un ļoti) var mājas apstākļos.
22.jan 2022
Sagriežot augļus, ja tie uzreiz netiek apēsti, tie paliek brūni. Kad tie paliek brūni, tie vairs neizskatās tik apetelīgi. Kā panākt to, lai, piemēram, āboli ilgāk saglabātu labu izskatu?
15.jan 2022
Ideja par šādu projektu radās notikumu attīstības rezultātā. Viens sīkums noveda pie nākamā un rezultātā radās iedvesma atjaunot noplukušu virtuves sienu ar sakrātajiem vīna un šampanieša korķiem.
10.jan 2022
Katru jaunu gadu iesākam ar kādu jaunu apņemšanos - solām sev ēst veselīgāk, vairāk sportot, vairāk laika veltīt miegam vai ģimenei un tā tālāk un tā joprojām... Mana jaunā gada apņemšanās, varbūt mazliet banāla, ir - iekļaut uzturā vairāk biezpiena.
8.jan 2022
Šo našķi varētu raksturot ar četriem vārdiem - salds, lipīgs, viegli pagatavojams.
1.jan 2022
Pamatīgu plānošanu un darbu var prasīt jau svētku galda sagatavošana svinībām, tādēļ nemaz negribas domāt, ko lai iesāk ar ēdienu, kas nākamajā dienā palicis pāri uz mielasta galda. Piedāvājam un izmēģinām paši idejas, kā realizēt svētku ēdienu "pārpalikumu"!
28.dec 2021
Ziemassvētku eglīte ir gadu mijas svētku galvenā rota, tādēļ aplūkojam paņēmienus un dalāmies ar praktiskiem padomiem, kā mūžzaļo skaistuli, ja izvēlies dzīvu eglīti ne makslīgo, saglabāt ilgāk un tajā iedegt svecītes arī Vecgada vakarā!
25.dec 2021
Starp tējām, kafiju un karstvīnu Ziemassvētku laikā lieliski iederas arī karstais dzēriens, kas pagatavots no kakao. Taču te stāsts nav par kakao, kas apliets ar karstu ūdeni vai pienu.
18.dec 2021
Šogad radās vēlme Ziemassvētku eglīti un dāvanas rotāt ar ko dabiskāku par veikalā nopērkamiem plastmasas rotājumiem. Tāpēc izmēģinājām mājas apstākļos izkaltēt apelsīnu šķēles. Jāatzīstas, ka process nebūt nebija tik vienkārš, kā cerēts sākumā.
11.dec 2021
Kas ir tās garšas un smaržas, kuras piestāv ziemai, Ziemassvētkiem? Mandarīni, piparkūkas, karstvīns un aromātisks kakao! Šoreiz nolēmu izmēģināt pagatavot šokolādes kakao!
27.nov 2021
Arvien lielāku popularitāti iemanto augu izcelsmes pieni, piemēram, mandeļu piens, sojas piens, kokosriekstu piens utt. Arī auzu piens un šoreiz eksperimentā nolēmām to pagatavot mājas apstākļos.
18.nov 2021
Tuvojoties Lāčplēša dienai un 18.novembrim, tradicionāli pie mēteļa atloka tiek liktas svētku noskaņas piespraudes. Laikos, kad aktīvi darbojās amatnieku tirdziņi, piespraudi viegli varēja iegādāties tajos, tagad, mājsēdes laikā, jāmēģina izgatavot to savām rokām.