Pamazām piemājas dārzos sāk rosīties cilvēki un ķerties pie pirmajiem darbiem, lai vasarā dārzs plauktu un ziedētu. Gribas teikt, ka esmu, ja ne uzaugusi dārzā, tad noteikti pie dārza. Ar vienu bet...
Jau nākamajā trešdienā, 4. maijā, tiks atzīmēta Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas diena jeb "Baltā galdauta svētki". Par godu svētkiem nolēmu pagatavot desertu.
To, ka banāna un olas salikums ir lielisks pamats dažādiem veselīgiem našķiem, vairs nav noslēpums tiem, kam banāni ļoti iet pie sirds. Šoreiz pamēģināsim pievienot arī auzu pārslas.
Lieldienu gaidās tapa želejas olas. Ideja šāda: tukšās olu čaumalās iepilda dārzeņus un desu (sāļajā variantā) un augļus vai ogas (saldajā variantā). Tos aplej ar buljonu (sāļajā variantā) vai sulu (saldajā variantā), kurā izšķīdināts želantīns. Kad želeja sastingusi, čaumas noloba. Lūk, kas mums sanāca.
Jau rītdien daudzi cels savus mīļos ar kārtīgu "pūpolpērienu", vēlot būt "apaļiem kā pūpoliem un veseliem kā rutkiem", bet kā pēc tam pūpolu zariņus saglabāt ilgāk savam priekam?
Sociālajos medijos vairākkārt esmu redzējusi video, kuros cilvēki pārbauda, cik tīras ir viņu ikdienā lietotās koka lāpstiņas vai karotes. Var šķist, ka tās pēc nomazgāšanas ir tīras, tomēr video fragmentos redzētais liecina par pretējo.
Šai viegli pagatavojamajai kūkai bez cepšanas nepieciešamas vien trīs sastāvdaļas - tumšā šokolāde, kokosriekstu piens un auzu pārslas. Rezultāts patīkami pārsteidza!
Varu saderēt, ka arī tev mājās ir kāds nevajadzīgs, iespējams, vecs T-krekls, kuram vairs nevari atrast pielietojumu. Pavisam nesen redzēju video, kā no T-krekla izveidot iepirkuma somu jeb maisiņu. Izmēģinam!
Ir simtiem recepšu, kā pagatavot cūkgaļu. Vieglākas un sarežģītākas - marinējot dažādās mērcēs, pievienojot dažādas garšvielas un sastāvdaļas. Bet ir kāda recepte, kas jo īpaši pārsteidz ar vizuālo noformējumu.
Sociālājos medijos pamanīju interesantu lietu jeb recepti. Izrādās, ka mājās pavisam vienkāršā veidā var pagatavot krēmsieru. Principā nepieciešama tikai viena sastāvdaļa un tas arī viss!
Viens no iecienītākajiem bērnības gardumiem ir iebiezinātais piens. Jā, to var iegādāties jebkurā pārtikas veikalā, bet, iespējams, vēl ātrāk pie tā tikt (gadījumos, kad sakārojas tā pēkšņi un ļoti) var mājas apstākļos.
Sagriežot augļus, ja tie uzreiz netiek apēsti, tie paliek brūni. Kad tie paliek brūni, tie vairs neizskatās tik apetelīgi. Kā panākt to, lai, piemēram, āboli ilgāk saglabātu labu izskatu?
Ideja par šādu projektu radās notikumu attīstības rezultātā. Viens sīkums noveda pie nākamā un rezultātā radās iedvesma atjaunot noplukušu virtuves sienu ar sakrātajiem vīna un šampanieša korķiem.
Katru jaunu gadu iesākam ar kādu jaunu apņemšanos - solām sev ēst veselīgāk, vairāk sportot, vairāk laika veltīt miegam vai ģimenei un tā tālāk un tā joprojām... Mana jaunā gada apņemšanās, varbūt mazliet banāla, ir - iekļaut uzturā vairāk biezpiena.
Pamatīgu plānošanu un darbu var prasīt jau svētku galda sagatavošana svinībām, tādēļ nemaz negribas domāt, ko lai iesāk ar ēdienu, kas nākamajā dienā palicis pāri uz mielasta galda. Piedāvājam un izmēģinām paši idejas, kā realizēt svētku ēdienu "pārpalikumu"!
Ziemassvētku eglīte ir gadu mijas svētku galvenā rota, tādēļ aplūkojam paņēmienus un dalāmies ar praktiskiem padomiem, kā mūžzaļo skaistuli, ja izvēlies dzīvu eglīti ne makslīgo, saglabāt ilgāk un tajā iedegt svecītes arī Vecgada vakarā!