EKSPERIMENTS: kā ilgāk saglabāt svaigu uz pusēm pārgrieztu avokado?

© Lifehacks.lv

Avokado ir daudzu cilvēku iemīļots auglis. Tam var rast daudz un dažādus pielietojums. Tomēr reizēm, gatavojot ēst, nav nepieciešams vesels avokado, bet, piemēram, puse šī augļa. Ja otra puse tiek ievietota ledusskapī, tā sāk apbrūnēt.

Avokado ir viens no maniem mīļākajiem brokastu produktiem. Tāpēc bieži vien manā ledusskapī "mētājās" puse šī augļa. Laikam ejot, tas sāk kļūt neglīts.

Nolēmu internetā sameklēt, ko būtu nepieciešams darīt, lai avokado saglabātu savu skaisto, zaļo krāsu.

Atradu divas interesantas metodes. Tad lūk, nolēmu veikt eksperimentu, kura metode strādā efektīvāk.

Eksperimenta veikšanai bija nepieciešams viens avokado, burka, ūdens, papīra dvielis un pārtikas plēve.

Lifehacks.lv

Sākotnēji avokado nepieciešams pārgriezt uz pusēm.

Lifehacks.lv

Vienu avokado pusīti nepieciešams ielikt burkā, kura pildīta ar ūdeni. Savukārt otrai pusītei nepieciešams papīra dvielis un pārtikas plēve. Papīra dvieli nepieciešams samitrināt ar ūdeni. Avokado jāietin mitrajā papīra dvielī un tas viss beigu beigās jāietin pārtikas plēvē.

Lifehacks.lv

Pēc tam abas avokado pusītes jāievieto ledusskapī.

Ledusskapī avokado noturēju veselu nedēļu. Iznākums bija visai pārsteidzošs.

Lifehacks.lv

Sākotnēji neticēju, ka šādas avokado uzglabāšanas metodes būs efektīvas. Tomēr manas šaubas nepiepildījās. Abas avokado pusītes bija saglabājušas auglim raksturīgo zaļo krāsu, tikai mazliet tās bija kļuvušas brūnganas.

Secinājumi: Abas izmantotās metodes ir efektīvas. Manā gadījumā labāku rezultātu uzrādīja metode, kur avokado bija ietīts pārtikas plēvē. Pozitīvi ir tas, ka šādā veidā augli iespējams uzglabāt ilgākā laika periodā. Kā arī tā graša nemainās.

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais