Lai arī aiz loga valda drēgns rudens, reizēm arī šādā laikā, lai pagatavotu dažādus gardus dzērienus, ir nepieciešams ledus.
Baudot dažādus dzērienus ārpus mājām, tie tiek pasniegti skaistās glāzēs un ar kristāldzidru ledu.
Tikmēr man mājās nekad iepriekš nav izdevies iegūt tik dzirdu ledu, lai varētu tam "redzēt cauri". Nolēmu papētīt interneta dzīlēs, kā mājas apstākļos iegūt restorānu cienīgu ledu.
Pamanīju pavisam vienkāršu triku - nepieciešams nevis sasaldēt remdenu ūdeni (tā vienmēr darīju es), bet gan pavisam karstu. Teju verdošu ūdeni.
To arī darīju. Uzvārīju tējkannā ūdeni, ļāvu tam nedaudz atdzist. Pēc tam to lēju ledus trauciņā un liku saldētavā.
Pēc teju diennakts atvēru saldētavu un lūkojos, kas man ir sanācis.
Secinājumi: Atverot ledus trauciņu un izņemot laukā ledus kubiciņus, pamanīju, ka tie tik tiešam ir daudz "dzidrāki" nekā parasti. Diemžēl ledus kubiciņi nebija kristāldzidri. Tomēr tie izskatījās daudz labāk nekā ierasti. Šāda metode strādā, taču, lai iegūtu perfekto ledu, man nepieciešams vēl meklēt "ideālo recepti".