EKSPERIMENTS: rabarberu našķis jeb "konfektes"

© pexels.com

Pīrāgi, saldie ēdieni, kūkas un bulciņas - rabarberiem var rast plašu pielietojumu. Šoreiz nolēmu pamēģināt pagatavot kaut ko pavisam neparastu. Rabarberu "konfektes" jeb alternatīvu ierastajām želejas "mēlītēm".

Arvien biežāk sociālajos medijos redzu video, kā cilvēki cenšas pagatavot rabarberu "mēlītes".

Mani šī recepte ieintriģēja un nolēmu arī to izmēģināt.

Manu uzmanību īpaši pievērsa fakts, ka rabarberu "mēlītes" var ļoti ātri un vienkārši pagatavot.

Vienīgais, kas ir nepieciešams, ir rabarberi un cukurs.

Lifehacks.lv

Sākotnēji jānomizo rabarberi.

Pēc tam tos nepieciešams sagriezt plānās strēmelēs. Lai iegūtu pēc iespējas plānākas rabarberu šķēlītes, izmanotoju dārzeņu mizotāju.

Lifehacks.lv

Kad visi raberberi ir sagriezti, tos nepieciešams apbērt ar cukuru, lai tie atsulotos.

Pēc tam katru rabarbera šķēli nepieciešams izklāt uz cepešpannas.

Lifehacks.lv

Tad atliek vien uzkarsēt krāsni uz 150 grādiem.

Receptē bija teikts, ka rabarberus ir jācep 40 minūtes.

Pēc tam, kad rabarberu šķēlītes ir izceptas, tās jāapviļā cukurā un našķis gatavs!

Lifehacks.lv

Secinājumi un ieteikumi: rabarberu našķis sanāk ļoti gards, tam piemīt saldskāba garša. Našķa pagatavošana tik tiešām ir ļoti ātra, vienkārša un lēta!

Tomēr ļoti svarīgi ir pievērst uzmanību tam, cik ilgi rabarberus cepat. Receptē bija minēts, ka tie ir jācepj 40 minūtes. Es ieteiktu ik pa laikam aplūkot, kas notiek cepeškrāsnī, lai tie nesadegtu. Pēc aptuveni 20 minūtēm krāsnī, aplūkojot, kā iet maniem rabarberiem, biju ļoti pārsteigta - lielākā daļa bija sadegusi. Tās dažas šķēlītes, kuras nebija sadegušas, bija ļoti gardas. Mans ieteikums - rūpīgi seko līdzi rabarberiem cepeškrāsnī. Manuprāt, 40 minūtes ir daudz par daudz, vai arī man bija pārlieku plānas šķēlītes!

Lai labi garšo!

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svarīgākais