EKSPERIMENTS: uzkodu našķi jeb enerģijas bumbas

© Lifehacks.lv

Gribas ar kaut ko saldu panašķēties, bet negribas stiept roku pretī kārtējai konfektei vai šokolādes batoniņam? Ticu, ka tā mēdz būt daudzu cilvēku problēma. Arī mana.

Brīžos, kad trūkst enerģijas jeb vienkārši kārojas kaut kas salds, gribas meklēt plauktos, atvilknēs kādu gardu konfekti vai ko citu, ko varbūt nemaz nevajadzētu.

Šādos brīžos var lieti noderēt tā saucamās enerģijas bumbas.

Cik dažādu cilvēku un garšu kārpiņu, tik daudz internetā pieejamu recepšu. Lai atrastu savu "īsto" garšu, iespējams eksperimentēt ne tikai ar dažādām sastāvdaļām, bet arī garšu salikumiem.

Visām enerģijas bumbām ir viena kopīga iezīme - tās ir uzturvielām bagātas. Tās būs veselīgāka alternatīva ierastajiem našķiem.

Viena no šādām receptēm, kuru nolēmu pamēģināt arī es, satur auzu pārslas, zemesriekstu sviestu, dateles, kļavu sīrupu, čia sēklas, kanēli, kokosriekstu skaidiņas un ūdeni.

Lifehacks.lv

Sākumā nepieciešams bļodā ielikt visas sastāvdaļas. 125 g auzas, 65 g zemesriekstu sviesta, 4 dateles, 2 ēd.k. kļavu sīrupa, 1 ēd.k. čia sēklas, 4 ēd.k. ūdeni, 1/4 tējk. kanēļa un 2 ēd.k. kokosriekstu skaidiņas.

Lifehacks.lv

Kad visas sastāvdaļas ir vienkopus ievietotas bļodā. Nepieciešams ņemt blenderi. Viss jāsablenderē viendabīgā masā.

Lifehacks.lv

Kad masa iegūta, atliek vien veidot bumbiņas.

Lifehacks.lv

Secinājumi: Šī ir pavisam viegli pagatavojama recepte. Lai arī ir noteikts sastāvdaļu daudzums, tās var variēt. Kaut ko pievienot klāt vairāk, citu - mazāk. Šo recepti iespējams papildināt arī ar citām sastāvdaļām, piemēram, riekstiem vai žāvētiem augļiem.

Eksperiments

Vasara ir skaista un laba dažādu iemeslu dēļ. Viens no tiem - plaši pieejami svaigi, gardi un veselīgi augļi, dārzeņi un garšaugi. Pateicoties tam, ka vasaras pilnbriedā un izskaņā joprojām dārzos var ievākt dažādus labumus, ir nepieciešams padomāt arī par ziemu, lai vēsajā gada laikā varētu mieloties ar paša audzētiem vai nopirktiem labumiem.

Svarīgākais