EKSPERIMENTS: sāļās un saldās želejas olas Lieldienu galdam

© Cookbook

Lieldienu gaidās tapa želejas olas. Ideja šāda: tukšās olu čaumalās iepilda dārzeņus un desu (sāļajā variantā) un augļus vai ogas (saldajā variantā). Tos aplej ar buljonu (sāļajā variantā) vai sulu (saldajā variantā), kurā izšķīdināts želantīns. Kad želeja sastingusi, čaumas noloba. Lūk, kas mums sanāca.

Sastāvdaļas:

  • Olas: 6 gab
  • Burkāni: 1 gab
  • Paprika: 0.5 gab
  • Desa: 100 g
  • Zaļie zirnīši: 100 g
  • Konservēta kukurūza: 100 g
  • Želatīns: 5 g
  • Buljons: 100 g
  • Pētersīļi: 10 g

Pagatavošana:

Olai ar asu nazi izdrupina caurumu vienā galā un iztecina olu kādā traukā. Tā rīkojas ar tik olām, cik želejas olas ir vēlme pagatavot. Pašas olas nebūs vajadzīgas, tās varēs izmantot citu ēdienu gatavošanai. Iztukšotās olu čaumalas izskalo ar ūdeni un noliek malā.

Novāra burkānus. Kad burkāni izvārīti, tos sagriež kubiņos, ripiņās vai zvaigznītēs (kā nu kuram labāk tīk). Sagriež arī desu un papriku.

Želatīnam uzlej 50 g buljonu. Kad želatīns uzbriedis, uzkarsē pārējo buljonu. To noņem no uguns un tad tajā iemaisa uzbriedušo želatīnu (nevārīt!).

Olas čaumalu pilda ar sagrieztajiem dārzeņiem, desu, zaļajiem zirnīšiem, konservēto kukurūzu un pētersīļu lapiņām.

Cookbook

Katrā olas čaumalā uz dārzeņiem uzlej buljonu un olas ieliek ledusskpī sastingt.

Kad želeja sastingusi, olas čaumalas uzmanīgi noloba.

Ja ir bažas par želatīna lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar kādu citu recinātāju, piemēram, agar-agaru, ir vērts ielūkoties šeit

Turpinājumu lasi nākamajā lapā

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svarīgākais