Lieldienu gaidās tapa želejas olas. Ideja šāda: tukšās olu čaumalās iepilda dārzeņus un desu (sāļajā variantā) un augļus vai ogas (saldajā variantā). Tos aplej ar buljonu (sāļajā variantā) vai sulu (saldajā variantā), kurā izšķīdināts želantīns. Kad želeja sastingusi, čaumas noloba. Lūk, kas mums sanāca.
Olai ar asu nazi izdrupina caurumu vienā galā un iztecina olu kādā traukā. Tā rīkojas ar tik olām, cik želejas olas ir vēlme pagatavot. Pašas olas nebūs vajadzīgas, tās varēs izmantot citu ēdienu gatavošanai. Iztukšotās olu čaumalas izskalo ar ūdeni un noliek malā.
Novāra burkānus. Kad burkāni izvārīti, tos sagriež kubiņos, ripiņās vai zvaigznītēs (kā nu kuram labāk tīk). Sagriež arī desu un papriku.
Želatīnam uzlej 50 g buljonu. Kad želatīns uzbriedis, uzkarsē pārējo buljonu. To noņem no uguns un tad tajā iemaisa uzbriedušo želatīnu (nevārīt!).
Olas čaumalu pilda ar sagrieztajiem dārzeņiem, desu, zaļajiem zirnīšiem, konservēto kukurūzu un pētersīļu lapiņām.
Katrā olas čaumalā uz dārzeņiem uzlej buljonu un olas ieliek ledusskpī sastingt.
Kad želeja sastingusi, olas čaumalas uzmanīgi noloba.
Ja ir bažas par želatīna lietošanu vai arī ir vēlme to aizstāt ar kādu citu recinātāju, piemēram, agar-agaru, ir vērts ielūkoties šeit