EKSPERIMENTS: sāļās un saldās želejas olas Lieldienu galdam

© Cookbook

2.lapa

Cookbook

Augļu želeja

Sastāvdaļas:

  • Olas: 6 gab
  • Banāni: 1 gab
  • Apelsīni: 1 gab
  • Apelsīnu sula: 100 g
  • Želatīns: 5 g
  • Saldais krējums: 100 g
  • Cukurs: 15 g

Pagatavošana:

Olai ar asu nazi izdrupina caurumu vienā galā un iztecina olu kādā traukā. Tā rīkojas ar tik olām, cik želejas olas ir vēlme pagatavot. Pašas olas nebūs vajadzīgas, tās varēs izmantot citu ēdienu gatavošanai. Iztukšotās olu čaumalas izskalo ar ūdeni un noliek malā.

Banānu un apelsīnu sagriež gabaliņos, ripiņās vai citas formās, kā tīk.

Želatīnam uzlej 50 g apelsīnu sulas. Kad želatīns uzbriedis, uzkarsē pārējo sulu. To noņem no uguns un tad tajā iemaisa uzbriedušo želatīnu (nevārīt!).

Olas čaumalas pilda ar sagrieztajiem augļiem.

Katrā olas čaumalā uz augļiem uzlej sulu, kurā izšķīdis želatīns, un olas ieliek ledusskpī sastingt.

Kad želeja sastingusi, olas čaumalas uzmanīgi noloba.

Saldo krējumu saputo ar cukuru. Saputoto saldo krējumu iepilda konditorejas maisiņā un ar to izveido cakas ap katru olu.

Cookbook

Avots 1

Avots 2

Eksperiments

Pirmdien, 18. novembrī, svinēsim Latvijas Republikas proklamēšanas dienu jeb valsts neatkarības pasludināšanas dienu. Svētki nav iedomājami bez gardiem ēdieniem. Gardumu gatavošana var prasīt ilgu laiku. Ja gribat svētkos galdā celt gardu desertu, bet nevēlaties tā gatavošanā ieguldīt ilgu laiku, tad šī recepte jums noderēs!

Svarīgākais