Rīgas dome vēršas pie galvaspilsētas iedzīvotājiem - bioatkritumus pēc jūlija vētras bez maksas varēs nodot vienā punktā

© Dmitrijs Suļžics/MN

Rīgas pašvaldība vasaras vētras seku likvidēšanai atvēra divus punktus, kur pašvaldības iedzīvotāji varēja bez maksas nodot vētras laikā nogāztos kokus, lielos zarus un lapas. Kopš 1. septembra gaidāmas izmaiņas - viens no punktiem pārtrauks savu darbību.

Rīgas dome informē, ka, mazinoties iedzīvotāju interesei par bioatkritumu nodošanu, plānots, ka punkts Mežaparkā, Siguldas prospektā 12, darbosies līdz 1. septembrim, savukārt Uzvaras bulvārī 16a - līdz 8. septembrim.

Kopš 3. augusta, kad sāka darboties bioatkritumu savākšanas punkti, iedzīvotāji nodevuši aptuveni 2229 m3 bioloģisko atkritumu.

Jau ziņojām, ka Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA) aicināja Rīgas iedzīvotājus, kuri var paši nogādāt šajos laukumos kokus, zarus un lapas, to arī izdarīt. Savukārt tiem iedzīvotājiem, kas kādu iemeslu dēļ to nespēj izdarīt, pašvaldība solīja sniegt palīdzību.

Vēl viens veids, kā atbrīvoties no vētras nogāztajiem kokiem, ir vienoties ar atkritumu apsaimniekotāju. Šis pakalpojums ir par maksu.

Latvijā

No 16.septembra visu nākamo nedēļu visā Eiropas Savienībā (ES) norisināsies Eiropas ceļu policijas tīkla "Roadpol" organizētā ikgadējā akcija "Drošības dienas", kuras laikā pievērsīs uzmanību ceļu satiksmes drošību prasību ievērošanas nepieciešamībai un mēģinās mazināt ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo un cietušo skaitu, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Svarīgākais