Rīgā plāno sasniegt jaunu rekordu; aicināts piedalīties ikviens

© f64.lv, Oksana Džadana

Lai popularizētu dažādus ilgtspējīgus pārvietošanās veidus pilsētvidē, sestdien, 21. septembrī, pasākumā Ģertrūdes ielā rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti sasniegt izmantoto pārvietošanās veidu rekordu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Plānots, ka nelielā Ģertrūdes ielas posmā varēs iepazīt un izmēģināt 24 dažādus pārvietošanās veidus, kas apliecināšot, ka "mobilitāte var būt gan videi draudzīga, gan aizraujoša". Pasākumā būs redzami velosipēdi, skrejriteņi, ērmriteņi, skrituļdēļi, slēpes, slidas, gaisa baloni, paraplāni, rollerslidas un citi ierasti un mazāk ierasti mobilitātes veidi.

Ģertrūdes ielā tiks izvietotas 24 izglītojošas un izzinošas stacijas, kurās daudzveidīgu mobilitātes rīku lietotāji stāstīs par plašo mobilitātes rīku klāstu, to vēsturi, rādīs paraugdemonstrējumus, aicinās piedalīties spēlēs un konkursos.

Pasākums norisināsies no plkst. 12 Ģertrūdes ielas posmā no Tērbatas ielas līdz Brīvības ielai, tādēļ šis ielas posms šajā dienā būs slēgts satiksmei. Pasākuma apmeklētāji saņems rekorda dalībnieka uzlīmi. Plānots, ka rekords varētu tikt sasniegts ap plkst. 16 pēcpusdienā.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ziemeļu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1993. gadā dzimušo Ēriku Bistrovu. Vīrietis šā gada 17. septembrī ar motociklu “Suzuki” ar valsts numurzīmi TG7377 devās uz gadījuma darba vietu Rīgā (precīza adrese nav zināma), un kopš tā laika nav atgriezies.

Svarīgākais