Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

TIEŠRAIDE: Saeimas deputāti lems par Gobzema sodīšanu, Linkaita demisiju un energoresursu cenu stabilizāciju

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Šodien, 15. septembrī, Saeimas sēdē deputāti spriedīs par Alda Gobzema (KuK) sodīšanu, satiksmes minista Tāļa Linkaita (K) demisijas pieprasījumu un energoresursu cenu stabilizāciju.

Saeimā šodien plānots lemt, vai par ētikas pārkāpumiem no nākamajām sešām parlamenta sēdēm izslēgt parlamentārieti Aldi Gobzemu (KuK).

Mandātu komisijas rosinājusi šādu sodu piemērošanu par izteikumiem pret deputātu Sandi Riekstiņu (K). Gobzems iepriekš komisijā atvainojās par savu rīcību, kad Saeimas sēdes laikā izteica apvainojošus vārdus, minot, ka viņam vajadzēja "noturēties un neatbildēt uz provokāciju". Vienlaikus viņš pauda, ka neesot pamata viņu sodīt.

Saeima šodien plāno vērtēt arī opozīcijas iesniegto lēmumprojektu par neuzticības izteikšanu satiksmes ministram Tālim Linkaitam (K).

Lēmuma projektu ir iesnieguši vairāku partiju deputāti. Iepriekš pamatojot priekšlikumu par neuzticības izteikšanu ministram, Augulis norādīja uz Linkaita "nepietiekamo darbu pārvadājumu jomā un uz nekustamo īpašumu atpirkšanu Biķerniekos", kas, viņaprāt, bijis nevajadzīgi. "Ir daudz tādu nejēdzību, un tomēr gan valdības vadītājam, gan ministram tas viss būtu jākontrolē," sacīja Augulis.

Saeima šodien plāno skatīt arī opozīcijas deputātu iesniegto lēmuma projektu "Par valsts pasākumu īstenošanu energoresursu cenu stabilizācijai", kurā Ministru kabinets (MK) tiek aicināts nekavējoties izstrādāt un īstenot rīcības plānu energoresursu cenu stabilizēšanai.

Ar sēdes darba kārtību iespējams iepazīties šeit.