Brīvdienās pakāpeniski atgriezīsies karstums

Brīvdienās Latvijā pakāpeniski atgriezīsies karstums, kas saglabāsies arī nedēļas sākumā, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Ja aizvadītajā nedēļā lielākoties tika piedzīvots apmācies laiks un gaisa temperatūra nebija augstāka par plus 23 grādiem, tad jau šajās brīvdienās sinoptiskā situācija pakāpeniski mainīsies un starp mākoņiem visā Latvijā uzspīdēs arī saule.

Brīvdienās ievērojami nokrišņi nav gaidāmi un gaiss iesils līdz plus 20, plus 26 grādiem, svētdien vietām gaidāms karstums līdz plus 27, plus 28 grādiem.

Nākamās nedēļas pirmajās dienās turpinās ieplūst karstā gaisa masas, tādēļ gaidāms, ka gaisa temperatūra sasniegs pat plus 25, plus 30 grādus, tomēr jau pirmdien rietumu un centrālajos rajonos, bet otrdien arī austrumu rajonos gaidāmas pērkona lietusgāzes, kas var būt pat stipras, ar krasām vēja brāzmām un krusu. Tām atkāpjoties, nedēļas vidū kļūs nedaudz vēsāks.

Tomēr ilgāka termiņa prognozes uzrāda augstu varbūtību tam, ka arī nākamās nedēļas nogalē Latvijā atgriezīsies stiprs karstums.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais