© Publicitātes foto

Uzmini nu – kas tas ir? To piedzīvo ne katra dāma. Manā praksē – apmēram 2-3 sievietes no 10. Ir sievietes, kuras to izjūt kā īpašu baudu, ir dāmas, kurām tas riebjas. Ir dāmas, kurām sanāk nekontrolēti, un ir dāmas, kuras var to piedzīvot pie noteiktas apzinātas stimulācijas. Dažas sievietes to piedzīvo jau no pusaudzes gadiem, citas pēc dzemdībām. Un ir dāmas, kuras atklāj šo baudas veidu pēc menopauzes.

Vīriešiem tas lielākoties šķiet ļoti uzbudinoši un ir uzskatāms pierādījums, ka sieviete pa īstam kaifo, jo orgasms taču beidzot ir acīmredzams. Tāpēc daudzi vīrieši vēlas, lai viņa sirdsdāma tā var. Daudzi to redzējuši porno filmās un sapņo, kā reiz satiks sievieti, kura arī tā prot.

Publicitātes foto

Ir sastopami tādi partneri, kuri ir skvirta tehnikas īsteni meistari, jo labi iepazinuši sievietes anatomijas nianses. Ir arī tādi vīrieši, protams, kuriem tas ir vienaldzīgi. Un ir varbūt kāds, kas šodien par to dzirdēs pirmo reizi.

Pareizā atbilde - SKVIRTS!

Šodienas rakstā par to, kas šis noslēpumainais skvirts ir un ko pētnieki par to ir atklājuši pēdējā desmitgadē.

Reizēm, kad sieviete ir ļoti uzbudināta, no viņas maksts var izšļākties desmit vai nedaudz vairāk mililitru dzidra šķidruma. To sauc par skvirtu.

Ap skvirtošanu ir diezgan liels juceklis un neizpratne, cilvēki mulst, kad viņi to piedzīvo. Visbiežāk sievietes domā, ka ir apčurājušās. Arī vīrieši tā mēdz domāt. Vīrieši mēdz uzskatīt, ka skvirts ir orgasms, taču patiesībā ne vienmēr tas ir vienlīdzīgs orgasma sajūtai.

Lai mazinātu stigmu par un ap skvirtošanu, Amerikā tika veikts plašs pētījums, kurā tika aptaujātas vairāk nekā 3000 sievietes. Šis pētījums atklāja, ka 4 no 10 ASV sievietēm kaut reizi savā dzīvē ir piedzīvojušas skvirtu. Lielai daļai sieviešu skvirts esot bieža un normāla seksuālās tuvības sastāvdaļa.

Vīrietis, reaģējot uz seksuālu stimulāciju, izdala divu veidu šķidrumus - spermu un preejakulātu.

Savukārt sievietei var veidoties veselu četru veidu šķidrumi: maksts lubrikants (dzidrs, slidens un nedaudz skābens šķidrums), ejakulāts (biezs, gaišs šķidrums no Skīna dziedzeriem), urīna nesaturēšana (urīns) un — visnoslēpumainākais — skvirts.

Kā rodas skvirts?

Publicitātes foto

Ir pierādīts, ka skvirta laikā izdalītais šķidrums nāk no urīnpūšļa. Tāpēc jā, tas ir diezgan līdzīgs urīnam, lai gan tā sastāvā ir arī neliels daudzums citu savienojumu, tostarp cukuri un olbaltumvielas, urīnviela, urīnskābe, kreatinīns, kas veidojas Skīna dziedzeros (atrodas urīnizvadkanālā). Turklāt tas mēdz būt dzidrāks nekā urīns.

Kā piedzīvot skvirtu?

Sievietes, kuras apliecina, ka skvirto, lielākoties izmanto specifiskas stimulācijas, lai to piedzīvotu. Proti, nepieciešama intensīva stimulācija G-zonā. Lai atbrīvotu šā šķidruma noplūdi, papildus stimulācijai tiek atslābināti iegurņa muskuļi.

Nereti, ja sieviete prot apzināti atslābināt iegurņa muskulatūru, skvirtu var piedzīvot arī no klitora stimulācijas vien.

Kādi ir stereotipi saistībā ar skvirtu?

Tā kā par skvirtu reti tiek runāts atklāti, šī tēma partnerattiecībās un sabiedrībā tiek vērtēta neviennozīmīgi. Pētniekus interesējis, ar kādiem riskiem vai izaicinājumiem sievietes ir saskārušās skvirta kontekstā. Apmēram 42% sieviešu atklāja, ka bažījas, ka skvirts ir urīns, 28% izjutušas kaunu par skvirtošanu. Ir piedzīvotas bažas par zaudētu kontroli pār savu ķermeni, kā arī bailes par to, ka partnerim tas varētu nepatikt, un diemžēl dāmas baidās, ka skvirts nozīmē, ka ar viņām kaut kas nav kārtībā.

Publicitātes foto

Vai ikviena sieviete var piedzīvot skvirtu?

Es saku JĀ! Anatomiski ikviena sieviete var to piedzīvot. Tev jāpazīst savs ķermenis, savas domas un emocijas.

Publicitātes foto

Soli pa solim līdz savam skvirtam

  1. Notici, ka skvirts ir normāls baudas veids, ko sieviete var piedzīvot.
  2. Pirms seksa pačurā tualetē, lai atbrīvotu savu prātu no domas, ka skvirts ir urīns.
  3. Paklāj zem sevis dvieli vai mitrumizturīgu palagu, lai nebūtu jāsatraucas par slapjumu.
  4. Nefokusējies tieši uz mērķi piedzīvot skvirtu, tā vietā izpēti vienatnē vai kopā ar partneri sava ķermeņa iespējas.
  5. Proti, atrodi savu G punktu (G zonu). Tā atrodas sievietes makstī aptuveni pirkstu divu falangu dziļumā vēdera priekšējās sienas virzienā. Papildus orientieris ķermeņa ārpusē ir kaunuma paugurs.
  6. Stimulēt to. Stimulē G zonu ar pirkstu, G-punkam paredzētu rotaļlietu vai dzimumlocekli virzienā uz vēderu, vēlams veikt konsekventu, spēcīgu spiedienu uz šo zonu. Temps no lēna uz ātrāku.
  7. Procesa laikā tev var būt sajūta, kas līdzinās vēlmei pačurāt, patiesībā tā ir zīme, ka tuvojas skvirts.
  8. Orgasms un skvirts var nebūt viens un tas pats. Tos abus sieviete var piedzīvot vienlaikus, taču var gadīties, ka tiek izjusts tikai G-zonas orgasms.
  9. Iespējams, skvirta orgasmu būs vieglāk piedzīvot, ja vispirms sasniegsi klitorālu orgasmu. Tas tāpēc, ka pēc klitorāla orgasma ķermenis atslābst un kļūst daudz gatavāks cita veida baudām. Arī tāpēc, ka klitors vēl ir piebriedis no uzbudinājuma un tas atvieglo G-punkta atrašanu.
  10. Lai skvirtu pieredzētu, noteiktā brīdī no maksts jāizņem dzimumloceklis, pirksti vai rotaļlieta, lai nekas netraucē izplūst šķidrumam. To brīdi sieviete ar laiku iemācās sajust. Partneris to var zināt, sajūtot lielāku spiedienu makstī.
  11. Jārēķinās, ka šķidruma izdalīšanās no maksts, stimulējot G-zonu, rodas pēc spēcīgas stimulācijas.
  12. Labākās pozas, lai piedzīvotu skvirtu? Pozas, kas piemērotas G-punkta stimulācijai. Par šo vairāk lasi manā iepriekšējā rakstā.

Ja tev ir bijusi vēlme izbaudīt skvirtu, bet līdz šim tas nav izdevies, var būt, ka tev ir kāda individuāla īpatnība, kas attur no tā piedzīvošanas. Konsultācijās pētām šos iemeslus un tu apgūsi veidus, kā tev pieredzēt skvirtu. Priecāšos tikties konsultācijās arī par citiem ar seksualitāti saistītiem jautājumiem.

Pieteikšanās, rakstot e-pastu: ie.simane@gmail.com vai uzmeklējot Instagram: @ieva.par.baudam

Publicitātes foto

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv