Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Ekonomika \ Latvijā

VIDEO, FOTO: "Lidl" veikalu atvēršana [papildināts]

© Publicitātes foto

Šodien durvis ver 15 "Lidl" veikali visā Latvijā. Pie visiem veikaliem stāv garas rindas.

Spied šeit, lai redzētu, kā izskatījās veikala "Lidl" atvēršana.

Veikalu "Lidl" atklāšana ceturtdienas rītā izraisījusi lielu iedzīvotāju interesi un pirmie cilvēki pie vairākām tirdzniecības vietām rindās sāka stāties jau vairāk nekā stundu pirms veikalu atvēršanas plkst.8, novēroja aģentūra LETA.

Pie "Lidl" veikala Rīgā, Sergeja Eizenšteina ielā, apmēram 20 cilvēku rinda bija izveidojusies jau ap plkst.7, bet neilgi pirms plkst.8 veikala atklāšanu gaidīja jau aptuveni 100 iedzīvotāju.

Līdzīga situācija novērojama arī pie veikala Rīgā, Anniņmuižas bulvārī - šeit pirmie veikala atvēršanas interesenti bija sākuši pulcēties vēl pirms plkst.7. Neilgi pirms plkst.8 rindā stāvēja vairāk nekā 100 cilvēku.

Savukārt pie veikala Rīgā, Dzelzavas ielā rindā stāvēja vairāk nekā 100 cilvēku arī jau pēc oficiālās veikala atklāšanas ap plkst.8.30. Tikmēr pie veikala Augusta Deglava ielā neilgi pirms plkst.9 rindā bija pulcējušies aptuveni 50 sanākušie.

Oficiālā veikalu tīkla atklāšana notika "Lidl" veikalā Sergeja Eizenšteina ielā. Plkst.8 ar svinīgu lentes griešanas ceremoniju atklāja Vācijas vēstnieks Latvijā Kristians Helts, labklājības ministrs Gatis Eglītis (JKP), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) un "Lidl Latvija" valdes priekšsēdētājs Jākobs Jozefsons.

"Mūsu latviešu partneri bieži saka, ka vēlētos redzēt lielākas Vācijas investīcijas Latvijā. Un te nu mēs esam - "Lidl" - viens no lielākajiem pārtikas mazumtirgotājiem pasaulē, atver savus veikalus Latvijā. Domāju, ka daži no cilvēkiem, kas visnepacietīgāk gaidīja "Lidl" atvēršanos Latvijā, ir atrodami tieši Vācijas vēstniecībā. Tāpēc neesiet pārsteigti, ja regulāri satiksiet mūs šeit," atklāšanā uzsvēra Helts.

Savukārt Eglītis pauda, ka viņam kā labklājības ministram prieks par "Lidl" atklāšanu ir divkāršs. "Pirmkārt, strauji palielināsies konkurence mazumtirdzniecības sektorā, dodot iespēju īpaši cilvēkiem ar mazākiem ienākumiem iegādāties ikdienas preces par draudzīgākām cenām. Otrkārt, tiek radītas vairāk nekā 2000 stabilas un labi apmaksātas darba vietas Latvijas reģionos un Rīgā," teica Eglītis.

Tikmēr Ķirsis savā uzrunā pateicās "Lidl" par to ieguldītajām investīcijām un jaunajām darba vietām, kā arī atbalstu pilsētas infrastruktūras attīstībā. Attālināti savus sveicienus sūtīja Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP). "Mūsdienu sabiedrības aizvien rūpīgāk vērtē ne tikai uzņēmumu piedāvāto preču cenu un kvalitāti, bet arī darbības ilgtspēju un sociālo atbildību. Ļoti pozitīvi vērtējams, ka "Lidl" pilsētā jau veicis virkni infrastruktūras sakārtošanas darbu, kā arī iestādījis 3000 koku un krūmu stādus. Ceru, ka uzņēmums īstenos aktīvu klimata, ilgtspējas un vietējo piegāžu ķēžu stratēģiju, fokusējoties uz sadarbību ar Latvijas ražotājiem," pauda Staķis.

Šodien katrā no 15 "Lidl" veikaliem pēc aptuvenām aplēsēm varētu tikt apkalpoti 3000 cilvēki.

"Lidl Latvija" Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana atklāja, ka sākotnēji visos veikalos strādās aptuveni 90 cilvēku katrā, lai nodrošinātu pēc iespējas ātrāku klientu apkalpošanu. Tāpat tas nepieciešams, lai sagatavotu darbiniekus pārējo veikalu atvēršanai. Ikdienas apstākļos vienā maiņā katrā veikalā strādāšot ap 40 līdz 60 darbinieku.

"Lidl" ievēros visas valstī noteiktās Covid-19 epidemioloģiskās drošības prasības. Atkāšanas dienā un pirmajās tirdzniecības dienās ārpusē pie visiem veikaliem rindu regulēšanai novietotas barjeras, kā arī uzkrāsotas divu metru atzīmes distances ievērošanai. Pie katra veikala būs 15 "Lidl" darbinieki, kas regulēs kārtības ievērošanu rindās.

Pēc kompānijā sniegtās informācijas, viena veikala atvēršanas izmaksas esot vidēji seši miljoni eiro.

Nākamās tirdzniecības vietas varētu atvērt šā gada beigās vai nākamā gada sākumā.