Nākamnedēļ gaidāms lietains un vēss laiks

© F64 Photo Agency

Tuvākajā nedēļā virs Krievijas ziemeļrietumu rajoniem saglabāsies zema spiediena apgabals ar vairākiem centriem, un Latvija atradīsies tā austrumu malas ietekmē, līdz ar to gaidāms lietains un vēss laiks.

Stiprs un brāzmains vējš pūtīs no ziemeļiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs. Svētdien atsevišķos rajonos, galvenokārt piekrastē, vēja brāzmas sasniegs 20-23 m/s. Nedēļas otrajā pusē vējš iegriezīsies no ziemeļaustrumiem un nedaudz pierims, brāzmās sasniedzot vairs tikai 13 m/s.

Stiprs ziemeļu puses vējš veicinās vēsākas gaisa masas ieplūšanu Latvijā. Naktīs temperatūra mainīsies maz un lielākoties pieturēsies +10...+15° robežās. Piekrastē būs nedaudz siltāks - līdz +15...+17°. Bet gaisa temperatūra dienās, mākoņiem aizklājot debesīs, gaidāma +15...+20° robežās.

Mērenas līdz stipras lietusgāzes gan no atsevišķiem gubu mākoņiem, gan no frontālajiem sadalījumiem, saistītiem ar ciklonu, gaidāmas katru dienu.

Nedēļās nogalē laiks sāks mainīties - ciklons pakāpeniski zaudēs savu nozīmi un virzīsies uz austrumiem, līdz ar to debesis skaidrosies un nokrišņi mitēsies. Arī gaisa temperatūra sāks paaugstināties un naktī gaidāmi +16...+19°, bet dienā gaiss iesils līdz +20...+25°.

Latvijā

Efektīvai valsts austrumu robežas aizsardzībai par pilna laika vienībām būtu jāpārveido vismaz divi pierobežas Zemessardzes bataljoni, sociālajā tīklā "Facebook" norādījis Ziemeļvalstu noturības organizācijas (CIREN) līdzdibinātājs, bijušais Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Garisons.

Svarīgākais