Piektdien gaidāms pārsvarā apmācies un lietains laiks

Piektdiena būs pēdējā vēsā diena pirms siltāka laika atgriešanās, debesis pārsvarā klās mākoņu sega un valsts lielākajā daļā līs.

Naktī uz piektdienu, sākot no valsts dienvidrietumiem, debesis apmāksies, lietus gaidāms galvenokārt Kurzemes dienvidos, dažviet valstī veidosies migla. Piektdienas rītā lietus izpletīsies pār Latvijas lielāko daļu, vietām līs stipri. Pūtīs lēns vējš, gaisa temperatūra būs +9..+13 grādi.

Dienā daudzviet līs, vietām ilgstoši un stipri. Gaidāms pārsvarā apmācies laiks, Kurzemē lietus mitēsies un mākoņu kļūs mazāk. Pūtīs lēns līdz mērens vējš - Rietumlatvijā iegriezīsies ziemeļu, ziemeļaustrumu vējš, Vidzemē dominēs austrumu vējš, Latgalē - dienvidu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra piektdien būs +14..+18 grādu, vietām Kurzemē un Latgalē gaiss iesils līdz +19..+20 grādiem.

Rīgā piektdien no rīta un dienas pirmajā pusē gaidāms apmācies un lietains laiks. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš, kas dienas gaitā pāries ziemeļu vējā. Minimālā gaisa temperatūra naktī un no rīta būs +12 grādu, dienā kļūs par pāris grādiem siltāks, pievakarē temperatūra pakāpsies līdz +17 grādiem.

Ceturtdiena Latvijā kļuva par vēsāko dienu kopš maija - pat dienas vidū gaisa temperatūra vietām Latgalē, Vidzemē un Zemgales austrumos bija zemāka par +12 grādiem, Alūksnē pēcpusdienā pazeminoties līdz +11,2 grādiem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.