Nedēļas nogalē laiks kļūs gaišāks un aukstāks

Tuvākajās dienās Latvijā sāksies ziema un valdīs sals. Ceturtdien un piektdien valsts lielākajā daļā palaikam nedaudz snigs un izveidosies plāna sniega sega, bet brīvdienās debesis brīžiem skaidrosies un snigšana gaidāma tikai vietām, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Sagaidāms, ka ceturtdien gaisa temperatūra pazemināsies līdz +1..-4 grādiem, piektdienas rītā - līdz -3..-8 grādiem. Ceturtdien un piektdien saglabāsies pārsvarā apmācies laiks un brīžiem snigs, pūtīs neliels ziemeļaustrumu vējš.

Brīvdienās minimālā gaisa temperatūra nakts un rīta stundās būs -6..-11 grādu, par dažiem grādiem siltāks Kurzemē, bet aukstāks - vietām valsts austrumos. Maksimālā gaisa temperatūra gaidāma no -3 grādiem Kurzemes piekrastē līdz -9 grādiem austrumu rajonos.

Sestdien un svētdien debesis palaikam skaidrosies, pūtīs lēns ziemeļaustrumu vējš un vietām snigs. Aukstajam gaisam plūstot pāri relatīvi siltajam Rīgas jūras līcim, veidosies mākoņi, kas, ziemeļaustrumu vēja nesti, izraisīs lokālu stipru snigšanu uz dienvidrietumiem no līča.

Šis process, ko sinoptiķi mēdz dēvēt par līča efektu, sāksies ceturtdien, līdz ar to dažviet Rietumlatvijā - tur, kur pāri dosies no līča nākošo sniega mākoņu rindas, - var izveidoties bieza sniega kārta, vienlaicīgi valsts lielākajā daļā sniega būs maz.

Svarīgākais