Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Rīgā

"Brīvību dzīvniekiem - tagad!"; iestājoties pret kažokzvēru audzētavām, pie Saeimas pulcējušies ap 100 protestētāju

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Šorīt pie Saeimas ap 100 protestētāju pulcējušies biedrības "Dzīvnieku brīvība" organizētajā piketā, aktīvi paužot atbalstu dzīvnieku aizsardzībai un kažokzvēru audzēšanas aizliegumam Latvijā. 

Bundzinieka radīto skaļu dārdu pavadībā klātesošie aktīvi izkliedz vairākus saukļus, piemēram, pieprasot "Brīvību dzīvniekiem - tagad!" un uzsverot, ka kažokādas ir pagātne

Protesta dalībnieki arī pulcējušies ar plakātiem, kuros attēloti dzīvnieki un vēstīts, ka "Ir laiks aizliegt zvēraudzēšanu" un "Mana mamma, nevis Tavs kažoks!".

Kā ziņots, Saeimas deputāti galējā lasījumā balsos par grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā, kuri nosaka aizliegumu audzēt un turēt lauksaimniecības dzīvniekus, ja to turēšanas un audzēšanas vienīgais vai galvenais iemesls ir kažokādu ieguve.

"Dzīvnieku brīvība" vadītāja Katrīna Krīgere skaidro, ka "šis ir viens no visietekmīgākajiem lēmumiem visā Latvijas dzīvnieku aizstāvības vēsturē, kurš izšķirs simtiem tūkstošu dzīvnieku likteni".

Tāpat viņa aicina "deputātus izlēmīgi pielikt punktu nežēlīgajai lapsu, ūdeļu un šinšillu ekspluatācijai zvēraudzētavās. Kažokādu industrijai vairs nav attaisnojuma mūsu sabiedrībā, kura aizvien lielāku nozīmi piešķir līdzcietībai un cieņai pret dzīvniekiem kā sajūtošām būtnēm."

Kā aģentūru LETA informē Pārtikas un veterinārais dienests, Latvijā pašlaik ir četras kažokzvēru audzētavas, kuras audzē un tur lauksaimniecības dzīvniekus vienīgi kažokādas ieguvei. Visas četras audzētavas iegūst ūdeļu kažokādu.

"Dzīvnieku brīvība" ir 2012.gadā dibināta biedrība, kuras mērķis ir izbeigt dzīvnieku ciešanas industriālajā lopkopībā.