Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Zatlers pēdējos 30 gadus neesot melojis

© Andrejs Strokins, f64

Valsts prezidents Valdis Zatlers šodien Rīgas Mūzikas internātvidusskolas skolēniem stāstīja, ka viņš pēdējos 30 gadus nav melojis.

Nemelošana, pēc 54 gadus vecā Zatlera teiktā, neesot nemaz tik grūta. Ar to esot tāpat kā ar smēķēšanas atmešanu - pirmajās nedēļās grūti, bet vēlāk - viegli. "Ir iespējams to nedarīt [nemelot]. Vienkārši vajag noskaņoties," sacīja prezidents.

Valsts pirmā persona skolēniem atklāja arī kādu savu nedarbu, kurā atzīstoties vēlāk nācies piedzīvot sodu. Prezidents savulaik kā skolēns kopā ar citiem biedriem uz augsta skapja uzsēdinājis augumā īsu puisi, kurš no skapja neesot varējis tikt lejā.

Skolotāja nedarbā pieķērusi un meklējusi vainīgo, solot, ka tas, kurš atzīsies, sodu nesaņems. Zatlers atzinies, taču viņam nācies iet skaidroties pie skolas direktora. Pēc šīs reizes jau tagadējam prezidentam radusies neizpratne, ka par atzīšanos pretēji solītajam pienākas sods.

Zatlers aicināja skolēnus nemelot. Kā vienu no piemēriem meliem ar smagām sekām prezidents minēja daļu sabiedrības, kas melojusi par saviem ienākumiem, ņemot bankā kredītu. "Likās, kas tad tur? Bet redzat, kādas tam ir sekas," brīdināja prezidents.

Tāpat valsts pirmā persona, vadot mācību stundu "Atjaunotās Latvijas valsts sapņi 20 gadu garumā", stāstīja skolēniem par gaidāmajiem svētkiem - 4.maiju jeb Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas dienu, un pauda pārliecību, ka Latvija ir labākā valsts pasaulē.

"Latvija ir labākā valsts pasaulē un labākā vieta, kur dzīvot. Tā ir, es to zinu," teica prezidents.

Savukārt skolēnus interesēja, vai prezidentam ir sava privātā lidmašīna, par ko viņš gribējis kļūt bērnībā un ko viņš plāno darīt pēc prezidentūras beigām.

LETA jau ziņoja, ka mācību stundu prezidents vadīja projekta "Iespējamā misija" laikā. Viņš izvēlējās apmeklēt tieši Rīgas Mūzikas internātvidusskolu, jo šādu ielūgumu prezidentam izteica šīs mācību iestādes skolotājs, kurš ir viens no "Iespējamās misijas" dalībniekiem.