Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Zatlers pārsteigts par NA lēmumu nonākt "autsaideru pozīcijā"

© F64

Bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers ir pārsteigts par Nacionālās apvienības (NA) lēmumu neatbalstīt nevienu Valsts prezidenta amata kandidātu, tādējādi nonākot "autsaideru pozīcijā".

Viņa ieskatā tāda augstprātība un mugurkaula nelokāmība politiskajai partijai nākotnē nenāks par labu.

Vērtējot Valsts prezidenta vēlēšanu procesu, Zatlers aģentūrai LETA to atzina par tādu, kāds atbilst demokrātisku sabiedrību augstākajiem standartiem. Viņš augstu novērtēja priekšvēlēšanu procesu, kurā divas nedēļas notika kvalitatīvas diskusijas. Tāpat eksprezidents atzinīgi novērtēja atklāto balsošanu, kas ļauj katram cilvēkam saprast to, par kuru kandidātu katrs politiskais spēks nobalsoja, bet viss pārējais esot bijusi politiskā tehnoloģija, kā kurš politiskais spēks piesaistīja balsis savai kandidatūrai.

Zatlers uzslavēja Rinkēviča pirmo uzrunu Saeimā pēc ievēlēšanas Valsts prezidenta amatā. "Rinkēvičam es novēlu jau rīt sākt runāt ar tautu, veidot savu komandu, lai 8.jūlijā varētu pilnvērtīgi stāties Valsts prezidenta amatā," pauda Zatlers.

Runājot par to, kā Valsts prezidenta vēlēšanas ietekmēs valdošo koalīciju, Zatlers ieteiktu ievilkt elpu un nešūpot esošo valdību, jo pašlaik valstī nav nepieciešams jauns skandāls. Viņš prognozē cīņu par vakanto ārlietu ministra amatu. Zatlers saskata vairākus pretendentus jaunajam ārlietu ministram un cer, ka tiks izvēlēts labākais no viņiem.