Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ķiģelis apkopo savas labākās dziesmas

© F64

"Daudzi mani mūzikas laikabiedri jau ir paguvuši izdot un pat pārizdot savas labāko dziesmu izlases dažādās variācijās. Taču es līdz šim visu laiku pretojos domai apkopot labāko no labākā savu dziesmu pūra. Bija jāpaiet desmit gadiem, lai es sajustu - jā, šis ir brīdis, kad vēlos atskatīties uz paveikto un atbrīvot ceļu jaunam, radošam, muzikālajam lidojumam." Tā par savu pirmo labāko dziesmu izlasi "Vējā" saka mūziķis Fēlikss Ķiģelis.

Izlasē tiks iekļautas tādas dziesmas, kā "Es tev lūdzu", kas ir ieguvusi labākā LNT Mūzikas video titulu un guvusi atzinību Muzikālajā Bankā, dziesma "Bezmiegs", kas pēc Latvijas Airplay topa savulaik ir tikusi atzīta par gada spēlētāko dziesmu un bijusi nominēta "Latvijas Mūzikas Ierakstu Gada Balvā". Izlasē tiks iekļauta arī "Lietus sašuj" ar leģendārā dzejnieka Māra Čaklā dzeju. Čaklais savulaik šo tektu rakstīja speciāli Fēliksa komponētajai melodijai, tapat kā pirms vairāk nekā divdesmit gadiem Fēliksa tēta - Ērika Ķiģeļa dziesmām. Varētu būt, ka dziesma "Lietus sašuj" ir viens no pēdējiem Māra Čaklā muzikālajiem kopdarbiem ar kādu autoru.

Protams, izlasē tiks iekļauts lielākais Fēliksa grāvējs "Vējā". Kā arī daudzas citas no 1999. gada līdz 2009. gadam tapušās dziesmas, tai skaitā Fēliksa pēdējais hits "Ledus sirds". Dziesma "Ledus sirds" ir arī priekšvēstnesis drīzumā plānotajam Fēliksa albumam ar pilnīgi jaunām dziesmām!

Izlase izdos Latvijas lielākā mūzikas kompānija "Platforma Music". Visas dziesmas būs pieejamas ne vien digitālā lejupielādē internetā platforma.lv mājas lapā, bet arī kompaktdiska formātā.

Savukārt klātienē Fēliksu varēs dzirdēt jau 13.novembra vakarā, kad klubā "Četri Balti Krekli" tiks ieskandināts izlases prezentācijas koncerts, kā arī turpmāk līdz pat decembra beigām katru piektdienu un sestdienu Fēlikss viesosies skanīgākajās Latvijas pilsētās.