Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vidzemes slimnīcā noteikta karantīna

© f64.lv, Kaspars Krafts

Ņemot vērā izsludināto gripas epidēmijas sākumu un palielinoties Covid-19 blakus diagnožu pacientu skaitam, Vidzemes slimnīcā no šodienas noteikta karantīna un ierobežota pacientu apmeklēšana palātās, informē slimnīcas pārstāve Benita Brila.

Pacientus drīkst apmeklēt tuvinieki tikai ar ārstējošā ārsta atļauju, ja pacienta veselības stāvoklis ir novērtējams kā ļoti smags.

Pacienta apmeklējums atļauts vienā reizē vienai personai, uzturoties pie pacienta ne ilgāk par 15 minūtēm, lietojot FFP2, FFP3 respiratoru vai ķirurģisko sejas masku.

Tuvinieki tiek aicināti ar pacientiem sazināties attālināti, izmantojot mobilos tālruņus. Pirmās nepieciešamības paciņas - brilles, personīgās higiēnas piederumi, ārsta izrakstīti medikamenti, mobilais tālrunis un lādētājs, ēdiens un dzēriens neatvērtos iepakojumos - nodošanai pacientam atstājami poliklīnikas reģistratūras garderobē, darba dienās plkst.7.30 līdz 18, pārējā laikā - Neatliekamās medicīnas palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā, norādot pacienta vārdu un uzvārdu un nodaļu, kurā pacients ārstējas.