Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: Ķiģelis jaunajā dziesmā un tās klipā atgriežas pie skarba roka

© Publicitātes foto

Gatavojoties sava jaunā albuma izdošanai, Fēlikss Ķiģelis ir laidis klajā dziesmu “Sirdsapziņa”, kurai tapis arī videoklips. Ja vienubrīd Fēlikss jau bija pārgājis uz radiostaciju formātiem draudzīgām rokdziesmām, tad jaunais gabals un arī klips atkal ir kārtīgs spēriens pa klausītāju ausīm un acīm.

Dziesmas “Sirdsapziņa” mūzikas autors ir Fēlikss Ķiģelis, bet vārdu - liepājnieks Ivars Sudmalis. “Pakļaujoties informācijas telpas spiedienam, sabiedrības uzliktiem rāmjiem, mākslīgi diktētiem noteikumiem par to, kā ir pareizi jādzīvo un jādomā, cilvēks nereti sāk rīkoties pretēji savai iekšējai balsij un savai pārliecībai, tā ejot pats pret savu sirdsapziņu,” par dziesmas vēstījumu klāsta Fēliksa nometne. “Lai šī dziesma sapurina un pamodina tos, kuri savu sirdsapziņu ir apklusinājuši, ieslēguši tumšos sirds dziļumos, akli ticot laimes formulai, kurā nav vietas godīgai, atklātai un patiesai rīcībai. Jo agrāk vai vēlāk sirdsapziņas balss izskanēs ikvienā no mums.”

Jāpiebilst, ka arī itin skarbā dziesmas videoklipa režijas un scenārija autors ir pats Fēlikss, savukārt teju galvenajā lomā spilgti sevi parādījis viņa grupas taustiņnieks Gatis Ulmanis, mūzikas aprindās pazīstams arī kā grupas “Kiss Of The Dolls” līderis Šekspīrs. Par sieviešu vokālu (un arī tēlu klipā) dziesmā “Sirdsapziņa” atbild saldeniece Diāna Lube. Cik noprotams, tad ar filmēšanai nepieciešamajiem instrumentiem izlīdzējis Saldus medicīnas centra kolektīvs.