© Publicitātes foto

No 15. marta Rīgā, Miera ielā 39, darbu uzsāk telpaugu apmaiņas punkts "Mājas svētība", kurā no mājām atnesto telpaugu varēs samainīt pret kādu citu augu.

"Mājas svētībā" jebkurš varēs parūpēties par saviem augiem, nra.lv informēja projekta pārstāve Laura Ziemele. Visi tie, kuri audzē un kam paliek pāri, varēs palaist pasaulē savus lolojumus un iegūt jaunus. Tie, kuriem nav vienalga, kādā traukā audzēt zaļos draugus, varēs iegādāties gaumīgus puķu podus – gan rūpnieciski ražotus, gan mākslinieku darinātus. Augus varēs apgādāt arī ar Latvijā ražotiem biomēslojumiem un zemes maisījumiem. Turklāt, dodoties tālākā ceļojumā, augus varēs atstāt "Mājas svētības" augu viesnīcā, savukārt sanīkušiem telpaugiem tiks piedāvāta rehabilitācijas kūre.

Telpaugu apmaiņas punktā varēs arī iepazīties ar dizaina novirzienu, kura svarīga sastāvdaļa ir dzīvi augi, un saņemt profesionālas konsultācijas. „Mājas svētībā” varēs arī iedzert tēju vai kafiju telpaugu pavēnī, iepazīties ar uzziņu literatūru par noskatīto telpaugu, vai noskaidrot, kādi dzīves apstākļi ir vajadzīgi jau esošajiem augiem.

"Arī tad, ja mājās nav neviena auga, ir visas iespējas piedalīties apmaiņas procesā - nākamreiz ēdot apelsīnu, avokado vai granātābolu, sēkliņas un kauliņus nevis met ārā, bet iestādi!" aicina "Mājas svētības" saimnieces Renāte Pablaka un Laura Ziemele.

"Mājas svētības" darba laiks: 12:00 – 20:00 no otrdienas līdz sestdienai.

Kafejnīca darbosies no 1. aprīļa.

Uzdod sev interesējošo jautājumu NRA Dzīvesstila ekspertiem, sūtot to uz e-pastu: dzivesstils@nra.lv