Vasara - tas ir ne tikai brīvlaiks, bet arī lieliska iespēja pavadīt laiku kopā virtuvē! Bērniem patīk būt daļai no gatavošanas procesa – tas attīsta neatkarību, radošumu un arī vēlmi ēst veselīgāk. Svarīgi, lai receptes būtu vienkāršas, drošas un interesantas – ar iespēju aizstāt sastāvdaļas, darboties ar rokām un nobaudīt rezultātu uzreiz. Ar piecām idejām dalās “Delish.com”.
Mini picas no tortiljām vai maizītēm
Katra bērna sapnis - pašam izveidot savu picu! Vajadzēs tortiljas vai maizes šķēles, tomātu mērci, rīvētu sieru un mīļākos papildinājumus (piemēram, kukurūzu, šķiņķi, papriku, olīvas). Bērni var paši “salikt” savu picu, un tad to tikai īsi apcepināt cepeškrāsnī vai uz pannas.
Augļu vai ogu kebabi uz kociņa
Ņem koka iesmiņus un dažādus augļus - zemenes, banānus, melones, vīnogas - un ļauj bērniem veidot savus rakstus un krāsu kombinācijas. Var pievienot arī siera gabaliņus vai mini zefīrus kā saldu pārsteigumu.
Brokastu smūtiji kā deserti
Vienkārši, ātri un pilni vitamīnu - smūtiji ar banānu, ogām, jogurtu vai augu pienu. Bērniem patīk piedalīties - ieliet sastāvdaļas blenderī un izvēlēties krāsas. Ieteikums: izveido smūtiju bāru ar izvēlēm un ļauj pašiem kombinēt.
Jogurta un ogu saldējuma našķi
Sajauc biezpienu vai grieķu jogurtu ar ogām un mazliet medus, iepildi silikona veidnēs vai uzsmērē uz cepamā papīra un sasaldē. Gatavs veselīgs "saldējums", ko var ērti grauzt arī karstā laikā.
Kraukšķīgas tostermaizītes ar pārsteigumu
Izmanto tostermaizes, sviestu, siera vai banānu šķēles, šokolādi vai zemesriekstu sviestu. Iekšpusē - pārsteigums, ārpusē - kraukšķīgs rezultāts! Bērniem patīk atvērt un redzēt, kas paslēpies vidū.
Ēdienu gatavošana ar bērniem ir ne tikai laika pavadīšana, bet arī maiga izglītošana - gan par pārtiku, gan radošumu, gan sadarbību. Vasara ir īstais brīdis ļaut bērniem justies virtuvē kā īstiem šefpavāriem - nav svarīgi, vai maize šķībi griezta, bet gan tas, cik silti un gardi bija kopā!