Pretstati pievelkas: kas ietekmē partnera izvēli

© Foto: pixabay.com

Kamēr astrologi apgalvo, ka cilvēka likteni ietekmē viņa dzimšanas datums, zinātnieki uzskata, ka runa nav par to, bet gan par to, kurš pēc kārtas bērns piedzimst ģimenē.

Par to savā blogā uzsver laulību konsultante un ģimenes terapeite Annija Raita. Teorija balstās idejā, ka pretstati pievelkas. Citiem vārdiem sakot, cilvēki potenciālajos partneros meklē iezīmes, kas papildina viņu pašu.

Foto: pixabay.com

Vecākajām meitām un jaunākajiem dēliem ir pretējas personības, tāpēc kā pāris viņi ir saderīgi. Pati Raita bija vecākā meita ģimenē, un viņas izvēlētais bija jaunākais dēls. Tāpēc viņa praksē var apstiprināt, ka viņas teorija darbojas. Eksperte atzīmē, ka vecāki vairāk uzmanības un resursu pievērš pirmdzimtajiem bērniem. Līdz ar to šādi bērni labāk mācās, viņiem ir izteiktākas līderības īpašības un viņi ir atbildīgāki.

No otras puses, jaunākās māsas un brāļi kļūst sabiedriskāki un pakļauti kompromisiem, jo ​​viņu vecāki vairs tik ļoti par viņiem neuztraucas un mazāk dedzīgi uztver savus pienākumus. Rezultātā “vecākā un jaunākā bērna” pārī pirmais mēdz uzņemties atbildību, bet otrais ar prieku pilda otrās vijoles lomu.

Foto: pixabay.com

Tajā pašā laikā pārī “vecākais + vecākais” ģimenē, visticamāk, nebūs miera, jo katrs cīnīsies par vadību un vilks segu uz savu pusi. Grūtības radīsies arī pāros ar abiem “jaunākajiem”, jo viņi nespēs pareizi sadalīt pienākumus.

Situācija nav īsti skaidra ar tikai vai vidējiem bērniem, kuriem ir gan vecākas, gan jaunākas māsas vai brāļi. Neskatoties uz to, Raita uzskata, ka pirmajā gadījumā šādi cilvēki var izveidot harmonisku pāri ar “jaunāko”, bet otrajā - ar pirmdzimto, jo viņi viegli pielāgojas un zina, kā iet uz kompromisu.

Lasi arī: Padomi, kā veidot attiecības ar spēcīgu saikni

Dzīvesstils

Vai zināji, ka veselīgāko superēdienu var izaudzēt savā dārzā? 10 dārzeņi, kas ir īsti superprodukti. Dārzeņu audzēšana dārzā ir ne tikai veselīgs uzturs, bet arī nodarbošanās brīvajā laikā. Pašmāju superprodukti ne tikai garšo labāk, bet arī ir veselīgāki.

Svarīgākais