Netradicionālas idejas pozitīvam garastāvoklim

© Foto: depositphotos.com

Daudzi cilvēki jautā sev, kā viņi var gūt lielāku gandarījumu un dzīves kvalitāti. Papildus parastajiem padomiem, piemēram, vingrošanai vai meditācijai, iepazīstinām ar piecām netradicionālām idejām, kas var bagātināt ikdienu un vairot gandarījumu, raksta focus.de.

Integrējot šīs netradicionālās idejas savā ikdienas dzīvē, var ilgtspējīgi palielināt savu apmierinātību. Bieži vien mazām, apzinātām izmaiņām ir liela ietekme. Atcerieties: uzvara ir prātā. Izmantojiet savu domu spēku, lai dzīvotu pilnvērtīgāku un laimīgāku dzīvi.

1.Veiksmes žurnāls

Foto: pixabay.com

Vienkāršs, bet spēcīgs rīks, ko iesaka daudziem, ir veiksmes žurnāla iekārtošana. Tā vietā, lai koncentrētos uz negatīvo, katru vakaru pierakstiet trīs lietas, kas tajā dienā paveicās labi. Šis vingrinājums palīdz koncentrēties uz pozitīvo un stiprināt uztveri par panākumiem.

Kalifornijas Deivisas universitātes pētījums parādīja, ka regulāra rakstīšana par pozitīvu pieredzi ievērojami palielina vispārējo labsajūtu un apmierinātību.

2.Garīgās minibrīvdienas

Foto: pixabay.com

Iedomājieties, ka jebkurā laikā varat ieturēt nelielu pārtraukumu savā sapņu atvaļinājumā. Izmantojot mērķtiecīgus vizualizācijas vingrinājumus, var iekļaut garīgos miniatvaļinājumus, kas atsvaidzina prātu un uzlādē ar jaunu enerģiju. Aizveriet acis un iedomājieties savu iecienītāko vietu - vai tā būtu pludmale, kalnu mājiņa vai parks.

Šī īsā pauze var uzlabot garastāvokli un mazināt stresu. Hārvardas universitātes pētījums ir parādījis, ka vizualizācijas vingrinājumiem var būt tikpat pozitīva ietekme uz smadzenēm kā faktiskajai pieredzei.

3.Pateicības partnerība

Foto: pixabay.com

Atrodiet pateicības partneri, ar kuru regulāri sazināties. Reizi nedēļā nosūtiet viens otram ziņojumu ar trim lietām, par kurām esat pateicīgi. Šī apmaiņa ne tikai veicina labklājību, bet arī stiprina starppersonu attiecības. Pensilvānijas universitātes pētījums atklāja, ka pateicība ne tikai palielina cilvēka laimi, bet arī veicina pozitīvas sociālās saites.

4.“Uzmanības diena”

Foto: Pexels.com

Vēl viens neparasts jēdziens ir “uzmanības diena”. Šajā dienā jūs apņematies saglabāt pozitīvu stāju visas dienas garumā - pleci atpakaļ, galva pacelta, smaids. Pētījumi liecina, ka mūsu poza tieši ietekmē garastāvokli.

Ohaio štata universitātes pētījumi atklāja, ka cilvēki, kuri saglabā taisnu stāju, ir mazāk pakļauti negatīvām emocijām.

5.Radošais laiks

Foto: pixabay.com

Radošās aktivitātes ievērojami palielina apmierinātību. Regulāri veltiet laiku radošam laikam, neatkarīgi no tā, vai tā ir gleznošana, mūzikas atskaņošana vai rakstīšana. Radošums ne tikai veicina pašattīstību, bet arī piedāvā vērtīgu iespēju izvēdināt galvu un mazināt stresu.

Dreksela universitātes pētījums parādīja, ka radošās aktivitātes var stimulēt dopamīna, "laimes hormona" izdalīšanos.

Lasi arī: 5 idejas, kā atpūsties no burzmas