5 idejas, kā atpūsties no burzmas

© Foto: pixabay.com

Dažreiz ir ļoti svarīgi atpūsties no burzmas vai rutīnas, izveidot vai, gluži pretēji, pārtraukt iekšējo dialogu, lai sadzirdētu sevi un savas domas. Šī nav "panaceja" vai universāls līdzeklis psiholoģisko problēmu atrisināšanai, bet piecas idejas, lai paši sev palīdzētu..

Ja jūtat, ka nekas nepalīdz tikt galā ar stresu, trauksmi vai miega zudumu, sazinieties ar kvalificētu speciālistu. Šeit 5 idejas sevis pārstartēšanai.

Staigāt pa mežu

Foto: pixabay.com

Garās pastaigas pozitīvi ietekmē ne tikai mūsu fizisko, bet arī psiholoģisko labsajūtu. Ja jūsu dzīvesvietas tuvumā atrodas mežs vai meža parks, tā var būt ideāla vieta garīgai atslodzei, turklāt tīrs un ar skābekli bagāts gaiss palīdzēs būtiski uzlabot garastāvokli un mazināt skābekļa bada simptomus, kas skar visus pilsētas iedzīvotājus.

Dejo, līdz nokrīt

Foto: pixabay.com

Katram ir savas metodes, kā tikt galā ar stresu un trauksmi, dažiem deju maratoni ir ideāli piemēroti, pat ja tūlīt pēc tiem jāskrien atpakaļ uz darbu. Patiesībā tas nav pārsteidzoši: daudzi no mums, īpaši biroja darbiniekiem ir mazkustīgs dzīvesveids, un tas cita starpā negatīvi ietekmē psiholoģisko stāvokli.

Skriešana vai fitnesa kluba apmeklējums

Foto: Pexels.com

Visbiežāk cilvēki skrien un/vai apmeklē fitnesa klubus, lai uzturētu labu fizisko formu, taču liela daļa pētījumu ir pierādījuši, ka regulāra vingrošana samazina ikdienas kairinātāju līmeni un paaugstina nervu sistēmas pretestību.

Pēdējā gadījumā rezultāts nemaz nav svarīgs, gluži pretēji, pats sporta process, kas koncentrē cilvēku uz sajūtām un atbrīvo viņu no uztraukuma un obsesīvām domām. Skriešanas vai spēka vingrinājumu vietā vari izvēlēties jogu - labāko variantu iesācējiem un tiem, kam patīk pabūt vienatnē ar sevi un savu ķermeni.

Klausoties savu iecienītāko mūziku

Foto: pixabay.com

Zosāda ir tikai daļa no mūzikas baudīšanas efekta, ko kopā ar vieglu trīci un acu zīlīšu izplešanos sauc par “frisonu”. Jau daudzus gadus, kad parādās primārie psiholoģisko traucējumu simptomi, tiek praktizēta “Mākslas terapija” - pozitīva ietekme uz psihi caur mākslu (gan glezniecību, gan tēlniecību) vai klausoties iecienītākās kompozīcijas, kas reaģē vai pat gluži pretēji ir pretrunā cilvēka parastajam stāvoklim.

Dzīvespriekam ieteicams roks un modālais džezs, koncentrēšanās spējai - akadēmiskā mūzika, īpaši Vivaldi, Bahs un Mocarts, bet sarežģītu emociju labākai pārdzīvošanai - blūzs vai sirdi plosošas dziesmas, kas palīdz izcelt dziļi slēptās sajūtas, par kurām mums ir kauns runāt vai apzināti apspiest.

Ekstrēmie sporta veidi

Foto: pixabay.com

Adrenalīna pieplūdums ir viens no labākajiem veidiem, kā izkļūt no ikdienas rutīnas vai atslābināt sevi no galvas mākoņiem, kas bieži vien rada tikai neapmierinātību ar sevi vai pašreizējo situāciju.

Smailītes, lēkšana ar izpletni, klinšu kāpšana vai kalnu slēpošana - tas viss var būt lielisks atbrīvojums un iedvesma jaunām idejām vai vienkārši miera avots, kas noteikti sekos ātrai sirdsdarbībai un vieglam reibonim no sajūsmas vai pat bailēm. Ir svarīgi vienmēr ievērot piesardzības pasākumus un neuzķerties uz “adrenalīna adatu”, kas var mudināt cilvēku kļūt atkarīgiem no aizraušanās.

Lasi arī par šo: 6 pārsteidzoši ieradumi, lai uzlabotu pašsajūtu