Padomi, kā sadzīvot ar vīramāti un sievasmāti

© Foto: Pexels.com

Stereotips, ka apprecēji ne tikai savu mīļoto cilvēku, savu otro pusīti, bet arī visu viņas vai viņa ģimeni, radu rakstus, draugus un arī kaimiņus, 21. gadsimtā, ir sašūpojis acīm redzamo patiesību, taču diemžēl ir vēl tādi indivīdi, kas dzīvo un dzīvos šajā pārliecībā.

Brīžos, kad jūtat, ka vecāki sāk iejaukties attiecībās un laulībā par tālu, pats svarīgākais ir palikt vienādās domās ar savu partneri.

Jūs esat ģimene, jūs esat viens vesels, jūs esat vienīgais spēks, kas var “cīnīties” ar saviem vecākiem vai citiem tuviniekiem, kas bezkaunīgi ir pārkāpuši robežas. Jums nav jājūtas kā būrī, kur esat apspiesti.

Laulību nesaskaņu prognozētāji

Foto: Pexels.com

Neapšaubāmi, kad divi cilvēki apprecas, viņi attiecībās iesaista savas ģimenes un savus tuvākos, jo dzīve ir dzīve, turklāt bez kopīgiem Ziemassvētkiem grūti iztikt. Taču mūsdienās raksturi un dzīves patiesās vērtības mēdz krasi atšķirties. Un šī realitāte būtiski ietekmē laulības laimi, diemžēl arī negatīvā veidā.

Pētījumi liecina, ka laulības konflikti, ko ierosina vecāki, ir viens no galvenajiem laulības nesaskaņu prognozētājiem savā starpā.

Tieši vecāki bieži nemaz neapzinās, cik tālu savām atvasēm uzspiež kādus uzskatus un rīcības no savas pieredzes.

Visticamāk, ka viņi vēl un grib tikai pašu labāko, bet rīki, ar ko viņi strādā, ne vienmēr ir tie mierīgākie un pareizākie, jo, kas der vienam, neder otram.

Foto: Pexels.com

Ja ir aizgājis par tālu, tad ir pienācis laiks nospiest bremzes pedāli, jo tālāk būs vēl grūtāk. Atvasēm tas ir tikai un vienīgi slogs.

Nedzīvojiet savu vecāku ekspektācijās un gaidās, jo tā ir jūsu dzīve. Tāpat vecākiem būtu jāsaprot, ka atvases nemāca jums dzīvot, viņi nemaz nevar nodzīvot kaut sekundi jūsu vietā.

Ja partnerim ir grūti saprasties ar vecākiem, atcerieties, ka viņam vai viņai ir nepieciešams tieši jūsu atbalsts. Izmantojiet komandas stratēģiju, lai vienotos, kā turpmāk risināsiet radušos problēmsituāciju.

Šai solidaritātei ir izšķiroša nozīme attiecībās ar pāra vecākiem, jo ​​tā veicina drošības un partnerības sajūtu.

Padomi, kā sadzīvot vecākiem ar pāra atvasēm un otrādi

Izrunājiet sasāpējušos jautājumus

Foto: Pexels.com

Miers šeit palīdzēs, lai kā pirmajā brīdī liktos, ka tas nemaz nav iespējams, jo nesaskaņām un emocijām arī ir limits. Tāpat arī empātija ir būtiska, lai izprastu jautājumus, kas radījuši nesaskaņas.

Taču, lai kā viena sabiedrības daļa domātu, vēl aizvien nav nekas labāks izdomāts par vārdiem. Izrunājieties no visas sirds. Esiet godīgi. Atklājiet, kas darās jūsu prātā.

Izvairieties no karstiem strīdiem vai apvainošanos ilgtermiņā, jo tas tikai saasinās spriedzi jūsu starpā. Turklāt atcerieties, ka ģimeni neizvēlas. Tie ir asinsradinieki un tā tas arī paliks.

Nosakiet robežas

Foto: Pexels.com

Skaidras un cieņpilnas robežas ir ļoti svarīgas. Turklāt tās vēlams noteikt jau uzreiz.

Ja rodas konflikti, koncentrējieties uz tādu risinājumu atrašanu, kas der visiem iesaistītajiem. Tas, iespējams, ietvers kompromisu, kas var sākumā nepatikt un uzdot vairāk jautājumus, nevis saņemt atbildes.

Risinājumu meklēšana ir pieaugušu cilvēku rīcība, lai arī iespējams kādu laika sprīdi esiet uzvedušies kā spītīgi bērni.

Veiksmīgas laulības atslēga ir harmonija. Meklējiet to savstarpējā komunikācijā un attiecībās.