Kardiologi nosauc svarīgu produktu, kas jālieto vakariņās

© Foto: freepik.com

Kardiologi vienmēr runā par uztura ietekmi uz sirds veselību un rūpīgi izvēlas pārtikas produktus un sastāvdaļas savām maltītēm. Kardiologi iesaka saviem pacientiem ikdienas ēdienkartē iekļaut daudz auzu pārslu, salātu, liesas olbaltumvielas, jogurtu, pilngraudu produktus, augļus un dārzeņus.

Taču ir viena sastāvdaļa, ko kardiologi īpaši labprāt pievieno savai pamatēdienreizei: augstākā labuma olīveļļa kā galvenais tauku avots, ziņo Today.com.

"Vakariņās bieži ir svarīgi lietot veselīgas eļļas pietiekamā daudzumā," saka kardiologs Dariušs Mozafarians no Tufts universitātes Bostonā. Olīveļļa ir Vidusjūras diētas pamatelements un tai ir dziļa labvēlīga ietekme uz sirds veselību.

Foto: freepik.com

Uztura speciālisti apgalvo, ka olīveļļa ir bagāta ar mononepiesātinātajiem taukiem, kas palīdz samazināt "sliktā" holesterīna līmeni, kā arī antioksidantiem, kas aizsargā šūnas no bojājumiem.

Augstākā labuma olīveļļa ir visgardākais un uzturvielām bagātākais veselīgo tauku veids, jo tā tiek pakļauta vismazāk apstrādei, saka eksperti un iesaka dienā patērēt apmēram 2 ēdamkarotes šīs eļļas.