Daži pārtikas produkti, tostarp lapu zaļumi un zivis var uzlabot sirds veselību un samazināt sirds slimību risku, raksta healthline.com.
17 pārtikas produkti, ko var ēst, lai maksimāli uzlabotu sirds veselību:
- spināti, kāposti. Tie ir lielisks K vitamīna avots, kas palīdz aizsargāt artērijas.
- brūnie rīsi, auzas, griķi, kvinoja. Pilngraudi samazina sirds slimību risku,
- ogas. Ogas ir bagātas ar antioksidantiem. To ēšana var samazināt vairākus sirds slimību riska faktorus.
- avokado. Avokado satur daudz mononepiesātināto tauku un kālija. Tie var palīdzēt pazemināt holesterīna līmeni,
- treknas zivis un zivju eļļa,
- valrieksti,
- pupiņas,
- tumšā šokolāde,
- tomāti,
- mandeles,
- čia sēklas, linsēklas un kaņepju sēklas,
- ķiploki,
- olīveļļa,
- zaļā tēja,
- edamame - nenobriedušas sojas pupiņas.