Uztura speciālists nosauc pārtikas produktus, kas izraisa trauksmi

© Foto: pixabay.com

Daži bieži sastopami pārtikas produkti var pastiprināt trauksmi un izraisīt panikas lēkmes.

Amerikāņu uztura speciāliste Džūlija Zumpano no Klīvlendas klīnikas paskaidroja, kā pielāgot savu uzturu garīgajai labsajūtai, raksta heilpraxisnet.de.

Pēc ekspertes domām, šādi produkti negatīvi ietekmē emocionālo stāvokli:

  • pārstrādāti pusfabrikāti;
  • cepti ēdieni;
  • pārtikas produkti ar lielu cukura daudzumu;
  • kofeīnu saturoši dzērieni;
  • alkohols.

Šie produkti ne tikai negatīvi ietekmē fizisko sagatavotību, bet arī palielina trauksmes un nervozitātes sajūtu. Uztura speciāliste iesaka sākt koriģēt uzturu pakāpeniski, nelieliem solīšiem atsakoties no kaitīgiem produktiem. Piemēram, samaziniet patērētā kofeīna daudzumu, gatavojiet mājās un uzturiet pārtikas dienasgrāmatu, lai izsekotu saistību starp ēdienu un to, kā jūtaties.

Džūlija Zumpano nosauca arī pārtikas produktus, kas ir noderīgi trauksmes mazināšanai. Tie ietver

  • kumelīšu tēju,
  • ar triptofānu bagātus pārtikas produktus (piemēram, ķiršus, riekstus, banānus),
  • magnija avotus (tumši zaļus dārzeņus, pākšaugus, veselus graudus),
  • omega-3 taukskābes (treknas zivis, valriekstus, linus un čia sēklas).

Dzīvesstils

Pludmales mode 2025. gadā ir kā Latvijas vasara – pilna krāsu, tekstūru un pārsteigumu, kas ir tikpat neprognozējami kā laika ziņas. Tu vari būt romantiska mežģīņu karaliene, neona feja vai bohēmas dvēsele sarkanā peldkostīmā – un viss reizē. Un zini – tas ir tā vērts. Jo arī tad, kad uzlīst lietus, vējš sabužina matus un bikini augšiņa sāk dzīvot savu dzīvi, var justies stilīgi.

Svarīgākais