Uztura speciālists nosauc pārtikas produktus, kas izraisa trauksmi

© Foto: pixabay.com

Daži bieži sastopami pārtikas produkti var pastiprināt trauksmi un izraisīt panikas lēkmes.

Amerikāņu uztura speciāliste Džūlija Zumpano no Klīvlendas klīnikas paskaidroja, kā pielāgot savu uzturu garīgajai labsajūtai, raksta heilpraxisnet.de.

Pēc ekspertes domām, šādi produkti negatīvi ietekmē emocionālo stāvokli:

  • pārstrādāti pusfabrikāti;
  • cepti ēdieni;
  • pārtikas produkti ar lielu cukura daudzumu;
  • kofeīnu saturoši dzērieni;
  • alkohols.

Šie produkti ne tikai negatīvi ietekmē fizisko sagatavotību, bet arī palielina trauksmes un nervozitātes sajūtu. Uztura speciāliste iesaka sākt koriģēt uzturu pakāpeniski, nelieliem solīšiem atsakoties no kaitīgiem produktiem. Piemēram, samaziniet patērētā kofeīna daudzumu, gatavojiet mājās un uzturiet pārtikas dienasgrāmatu, lai izsekotu saistību starp ēdienu un to, kā jūtaties.

Džūlija Zumpano nosauca arī pārtikas produktus, kas ir noderīgi trauksmes mazināšanai. Tie ietver

  • kumelīšu tēju,
  • ar triptofānu bagātus pārtikas produktus (piemēram, ķiršus, riekstus, banānus),
  • magnija avotus (tumši zaļus dārzeņus, pākšaugus, veselus graudus),
  • omega-3 taukskābes (treknas zivis, valriekstus, linus un čia sēklas).

Dzīvesstils

Amerikas Savienotās Valstis atrodas uz potenciālas demogrāfiskas katastrofas robežas - jauni statistikas modeļi liecina, ka valsts dabiskais iedzīvotāju skaits (tas ir, Amerikas Savienotajās Valstīs dzimušie pilsoņi, neskaitot imigrantus) līdz 2625. gadam varētu samazināties līdz 10 miljoniem, sasniedzot 19. gadsimta sākuma līmeni, raksta “The Daily Mail”.