Ko princese Diāna nekad neēda? Atklāta viņas ēdienkarte

© unsplash.com

Princeses Diānas bijušais šefpavārs Darens Makgreidijs ekskluzīvā intervijā ar žurnālu “HELLO!” atklāti runāja par princeses ēšanas paradumiem un traucējumiem - tie nebija noslēpums nevienam.

"Kad viņa pārcēlās uz Kensingtonas pili, princese cieta no bulīmijas un atklāti runāja par to, cerībā, ka arī citi cilvēki sāks runāt par šo slimību. Vēlāk viņa atgriezās uz pareizā ceļa. Pēc atveseļošanās no slimības viņa katru dienu trenējās sporta zālē un izskatījās labāk nekā jebkad agrāk. Viņa mainījās, viņa ēda veselīgi,” stāstīja pavārs.

Intervijā laikrakstam “Saturday Evening Post” 1989. gadā viņš stāstīja, ka iepriekš Diāna savu dienu mēdza sākt ar greipfrūtu, cepumiem un grauzdiņiem, tomēr vēlāk viņa sāka ēst sātīgi, un viens no viņas iecienītākajiem ēdieniem bija olu sacepums "Suzette", ar ceptiem kartupeļiem vai spinātiem apakšā un nedaudz Holandes mērces.

Viens no Diānas iecienītākajiem ēdieniem bija paprika, pildīta ar cukīni, sēnēm, rīsiem, mocarellu un parmezānu.

Vēlāk, 2020. gada janvārī, tika publicētas Diānas personīgās sekretāres Oliveras Everetas piezīmes, kurās teikts, ka princese bieži ēda “ukraiņu zupu”, kas saturēja šādas sastāvdaļas: bietes, dabīgais jogurts, sīpoli, vistas buljons, piens, skābs krējums, sāls un pipari.

Šefpavārs piebilda, ka "princese nekad nav ēdusi daudz sarkanās gaļas. Viņa nekad nav ēdusi liellopu gaļu, viņa nekad nav izvēlējusies cūkgaļu, tikai pieklājības pēc kopā ar viesiem, bet lielākoties viņa ēd vistas gaļu, zivis vai veģetāro ēdienu".

Diāna lūdza pavāru izvairīties no saldajām mērcēm un krēmiem, taču viņa atļāvās saldu desertu - maizes un sviesta pudiņu. "Viņa šad un tad apēda nelielu porciju," skaidroja pavārs. "Tas bija tad, ka Viljams un Harijs bija mājās. Ja viņa bija viena, viņa to neprasīja."

Dzīvesstils

Olīveļļa ir viens no iecienītākajiem produktiem; tā ir ļoti daudzpusīga — to var izmantot matu kopšanai, ādai un, protams, pārtikai. Tas ir viens no tiem produktiem, kas parasti vienkārši stāv uz galda, taču, ja to neizmanto laikus, var sasmakt.

Svarīgākais