Kāpēc pirms miega jāēd kivi?

© unsplash.com

Daži cilvēki apgalvo, ka kivi ēšana pirms gulētiešanas palīdz ātrāk aizmigt un ilgāk gulēt - vai tā patiešām ir, skaidro izdevums “VeryWellHealth”.

Izrādās, ka kivi patiešām ir daudz labvēlīgu īpašību - tas satur daudz vitamīnu un mikroelementu.

Kā skaidro miega eksperts Dr. Raja Dasgupta, daži pētījumi liecina, ka kivi ēšana pirms gulētiešanas patiešām var uzlabot miegu.

"Vienā pētījumā atklājās, ka cilvēki, kuri četras nedēļas ēda divus kivi stundu pirms gulētiešanas, ātrāk aizmiga, gulēja ilgāk un viņiem bija labāka miega kvalitāte," sacīja Dasgupta.

unsplash.com

Pēc viņas teiktā, citā pētījumā konstatēts, ka arī sportisti, kuri stundu pirms gulētiešanas apēda divus kivi, ziņoja par labāku miega kvalitāti, ilgāku miega ilgumu un mazāku nakts pamošanos.

"Lai gan ir nepieciešams vairāk pētījumu, rezultāti liecina, ka kivi var būt vienkāršs, dabisks veids, kā veicināt labāku miegu," sacīja eksperte.

Izrādās, kivi satur vielu, kas ir atbildīga par miega kvalitāti - serotonīnu. Tas ietekmē to, cik ilgi jūs guļat un cik mierīga būs jūsu atpūta.

Cillvēka smadzenes izmanto serotonīnu, lai ražotu melatonīnu - hormonu, kas regulē diennakts ritmus un signalizē ķermenim, kad gulēt.

unsplash.com

Kivi satur arī B vitamīna veidu, ko sauc par folātu. Zems folātu līmenis ir saistīts ar miega problēmām, tāpēc veselīga folātu līmeņa uzturēšana, regulāri ēdot pārtiku, kas bagāta ar B vitamīnu, piemēram, kivi, var palīdzēt uzlabot miegu ilgtermiņā.

Arī kivi esošie antioksidanti var arī ietekmēt miega kvalitāti - antioksidanti palīdz samazināt oksidatīvo stresu jūsu organismā un novērst šūnu bojājumus.

Pietiekama daudzuma šķiedrvielu uzņemšana ir vēl viens potenciāls ceļš uz labāku miegu - šķiedrvielas atjauno zarnu barjeru, mazina iekaisumu un stimulē miegu regulējošo hormonu veidošanos.

Pētījumi liecina, ka, apēdot divus kivi aptuveni stundu pirms gulētiešanas, jūsu ķermenis varēs paaugstināt serotonīna līmeni pirms gulētiešanas.

Tomēr kivi var nebūt piemērots visiem - piesardzīgiem jābūt cilvēkiem ar alerģijām un tiem, kas uzrauga patērētā cukura daudzumu, jo augļos ir augsts dabisko cukuru saturs.

Svarīgākais