Speciālisti brīdina, ka daži pārtikas produkti nav piemēroti ilgstošai uzglabāšanai ledusskapī, jo tie ātri var kļūt veselībai bīstami aukstā, mitrā vidē, raksta “limon.postimees.ee”.
Ķiploki
Ķiplokus izmanto kā garšvielu daudziem ēdieniem, taču retais zina, ka ledusskapja mitrajā vidē tie var sapelēt. “Neatstājiet nomizotus ķiplokus ledusskapī, tie ļoti ātri sāks pelēt. Daudzi pētījumi ir parādījuši, ka ķiploku pelējums palielina vēža risku," saka britu veselības eksperts Dimple Jangda.
Sīpols
Ja esat viens no tiem cilvēkiem, kas parasti izmanto pusi sīpola, bet atlikušo pusi atstāj ledusskapī, iespējams, vēlēsities pārtraukt šo ieradumu. “Sīpolos esošā ciete, atrodoties ledusskapī, pārvēršas cukurā, ātri sapelējot. Turklāt tas piesaista visas apkārtējās baktērijas," saka eksperts.
Ingvers
Tāpat kā ķiploki un sīpoli, arī ingvers ir diezgan jutīgs pret pelējumu. Saskaņā ar Dr. Jangda teikto, vairākos pētījumos bojāts ingvers ir saistīts ar nieru un aknu mazspēju.
Rīsi
"Daudzi cilvēki ir sākuši glabāt vārītus rīsus ledusskapī, jo tas it kā samazina cietes līmeni un palīdz samazināt holesterīna un cukura līmeni asinīs," skaidro Jangda. “Rīsi patiesībā ir viena no sastāvdaļām, kas visātrāk sāk pelēt. Ja plānojat tos uzglabāt ledusskapī, tad ne ilgāk kā 24 stundas."