Tofu sojas siers jau sen ir atzīts par vienu no galvenajiem produktiem simtgadnieku uzturā. Tradicionāli izgatavots no sojas pupiņām un šķidruma, kas paliek pēc sāls izskalošana no jūras ūdens (nigari), šis augu proteīns satur visas neaizvietojamās aminoskābes, kas atrodamas gaļā, mājputnu gaļā, zivīs, olās un piena produktos.
Tomēr atšķirībā no dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu avotiem tofu nesatur holesterīnu, ziņo TengriLife.
Tofu ir bagāts ar svarīgiem elementiem, piemēram, kalciju, dzelzi, vitamīniem, šķiedrvielām un izoflavoniem - augu estrogēniem, kas, pēc ekspertu domām, palīdz uzturēt kaulu un sirds un asinsvadu veselību.
Pēc japāņu uztura speciālista un ilgmūžības eksperta Mičiko Tomioki domām, tofu ēšana var samazināt sirds slimību risku un samazināt kaulu masas zudumu. Rakstā “CNBC” Tomioka izteikusies, ka Japānā produkts ir populārs visu vecumu cilvēkiem.
"Mani radinieki ir 95 un 88 gadus veci un joprojām dzīvo Narā un katru dienu ēd tofu, natto (fermentētas sojas pupiņas) un miso zupu. Viņi uzskata, ka viņu ilgmūžība daļēji ir saistīta ar šo diētu," sacīja Tomioka.
Tomioka, kura 1994. gadā pārcēlās uz dzīvi Amerikas Savienotajās Valstīs, atceras, cik grūti bija atrast tofu Amerikas tirgū: "Ja es varētu atrast tofu iepakojumus, es vienmēr glabāju mājās apmēram divus desmitus." Arī šodien viņas ledusskapī vienmēr ir vairāki šā produkta iepakojumi.
Lasi arī: Kafijas veids, kas no sejas izdzēsīs grumbas
Tofu ir smalka, neitrāla garša, kas padara to daudzpusīgu pievienošanai dažādiem ēdieniem. Šis ir produkts, ko var viegli kombinēt ar dārzeņiem, graudaugiem un gaļu, ļaujot dažādot diētu bez papildu piepūles.
Galvenās tofu priekšrocības:
Ja rūp sava veselība un vēlas pagarināt savus aktīvos gadus, tofu ir produkts, kam noteikti jābūt ēdienkartē.