11 neticami ieguvumi veselībai no vīriešu masturbācijas

© Foto: Pexels.com

Masturbēšana ir lieliska — par to nevajag strīdēties. Tās vienīgais mērķis ir maksimāli palielināt baudu... kas gan nav mīlēt?

Taču sabiedrības stigmatizācija ir padarījusi masturbāciju par kaut ko apkaunojošu un rupju. Šī stigma aizsākās jau senos laikos: pat senie ārsti uzskatīja, ka masturbācija vīrietim nodarīs fiziskus bojājumus, un līdz šai dienai joprojām pastāv smieklīgi mīti, piemēram, "tas padarīs jūs aklu", raksta menshealth.com.

Mūsdienu zinātne ir pierādījusi, ka viss ir nepareizi. Faktiski masturbācijai ir ne tikai smieklīgi patīkama sajūta, bet arī vairāki veselības ieguvumi, sākot no noteiktu slimību riska samazināšanas līdz apmierinātības palielināšanai seksa laikā ar partneri.

Citiem vārdiem sakot, masturbācija ir lieliska vīriešu fiziskajai un emocionālajai veselībai. Tāpēc masturbācija, pat ja regulāri nodarbojaties ar partnera seksu, joprojām ir kaut kas, kas jums jādara.

Foto: Pexels.com

Ph.D., klīniskā seksoloģe Glorija Brame uzskata, ka masturbācijai ir jākļūst par regulāru daļu no personīgās kopšanas rutīnas, piemēram, zobu tīrīšanas. "Masturbācija ir daļa no veselīgas seksuālās dzīves," saka Brame. "Tas ir pilnīgi drošs un nekaitīgs."

Tātad, kādi ir daži no masturbācijas ieguvumiem veselībai, ko iesaka eksperti.

Ieguvumi veselībai no masturbācijas

Tā var samazināt prostatas vēža risku

2004.gada pētījums atklāja, ka prostatas īpašnieki, kuri ejakulēja vairāk nekā 21 reizi mēnesī, samazināja prostatas vēža risku par apmēram 33 procentiem, salīdzinot ar tiem, kuri šo darbību veica tikai četras līdz septiņas reizes mēnesī. 2016. gadā pētnieki sekoja šai pašai 2004. gada grupai un atklāja, ka tie, kuri ejakulēja 8 līdz 12 reizes mēnesī, samazināja prostatas vēža risku par 10 procentiem.

Tā padara stiprākus

Novecojot, jūs dabiski zaudējat muskuļu tonusu — jā, pat tur apakšā. Regulārs sekss vai masturbācija trenē iegurņa pamatnes muskuļus, lai novērstu erektilās disfunkcijas un nesaturēšanu.

Brame saka, ka masturbācija "saglabā jūsu erekcijas leņķi stingru". Tas ir tāpēc, ka dzimumlocekļa gludajiem muskuļiem ir jābūt bagātinātiem ar skābekli, kas tiek piegādāts ikreiz, kad jūsu loceklim pieplūst asinis (t.i., kad jums rodas erekcija). Masturbējiet trīs līdz piecas reizes nedēļā, lai sasniegtu pārliecinošus rezultātus.

Tā palīdz ilgāk noturēties seksa laikā

Dažreiz dzimumlocekļa īpašnieki gultā neiztur ilgi vienkārši tāpēc, ka viņiem nav bijis pietiekami daudz prakses ne ar partneri, ne atsevišķi. "[Masturbācija] stundu pirms randiņa dos jums lielāku kontroli," saka Brema.

Trenējiet sevi, nosakot laiku, cik ilgs laiks nepieciešams, lai sasniegtu orgasmu, saka Ava Kadela, Ph.D., mīlestības apmācības programmas Loveology University dibinātāja. Ja parasti ir nepieciešamas divas minūtes, lai pabeigtu solo, nākamreiz uzņemiet trīs vai saskaitiet, cik sitienu ir nepieciešams, lai nokļūtu savā laimīgajā vietā. Prakse dara perfektu, vai ne?

Foto: Pexels.com

Tā palielina imunitāti

Ejakulācija palielina hormona kortizola līmeni, norāda Dženifera Landa, M.D., hormonu terapijas speciāliste. Kortizols, kas parasti izpaužas kā postošs stresa hormons, mazās devās palīdz regulēt un uzturēt imūnsistēmu. "Masturbācija var radīt pareizo vidi stiprinātai imūnsistēmai," viņa teica. Turklāt ļoti neliels 2004. gada pētījums parādīja, ka 45 minūtes pēc viena orgasma dzimumlocekļa īpašniekiem bija vairāk balto asinsķermenīšu.

Tā uzlabo garastāvokli

Masturbējot, izdalās virkne labas pašsajūtas neiroķīmisko vielu, piemēram, dopamīna un oksitocīna, kas paaugstina garastāvokli, vairo gandarījumu un aktivizē atalgojuma ķēdes jūsu smadzenēs. "Orgasms ir lielākais pieejamais dopamīna uzliesmojums bez narkotikām," saka Brema. Tas attiecas uz visiem neatkarīgi no tā, ar kādiem dzimumorgāniem strādājat.

Tā palīdz aizmigt

Ir daudzas lietas, ko varat darīt, lai uzlabotu miega kvalitāti, piemēram, ēst noteiktus ēdienus (tītara gaļa un Čedaras siers). Var palīdzēt arī masturbācija: saņemot orgasmu, smadzenēs izdalās tādas ķīmiskas vielas kā prolaktīns, serotonīns un oksitocīns, kas visas ir saistītas ar laimes un relaksācijas sajūtu. Tātad, ja pamanāt, ka naktī mētājaties un grozāties, iespējams, ir vērts padomāt par masturbāciju.

Tā palielina dzīves ilgumu

Jā, tiešām: saskaņā ar Velsas pētījumu, kurā piedalījās 1000 vīriešu 20 gadu laikā, tie, kuriem bija divi vai vairāk orgasmu nedēļā, nodzīvoja ilgāk nekā tie, kuriem bija mazāks orgasmu skaits mēnesī.

Foto: Pexels.com

Tā mazina stresu

Līdzīgi kā sekss, masturbācija izraisa vairāku hormonu, piemēram, oksitocīna, izdalīšanos organismā “mīlestības” hormons un serotonīns, “laimes” hormons. Pētījumi ir atklājuši, ka to atbrīvošana uzlabo stresa un trauksmes sajūtu.

Tā uzlabo ādu

Orgasms izraisa pastiprinātu asins plūsmu uz ādas, kas liek asinsvadiem atvērties; dažiem cilvēkiem tas var izraisīt nedaudz sārtus vaigus vai to, kas ir labāk pazīstams kā post-coital mirdzums. Kas ir vēl labāks? Oksitocīns, kas izdalās līdz ar orgasmu, var mazināt iekaisumu, padarot krampjus un izsitumus mazāk pamanāmus.

Tā palīdz labāk iepazīt savu ķermeni

Protams, varētu domāt, ka esat diezgan labi iepazinis savu ķermeni, it īpaši, ja sākāt masturbēt jaunākā vecumā. Taču vienmēr ir noderīgi izmēģināt jaunas lietas un iegūt atsvaidzināšanas kursu par to, kas ķermenim patīk un kas nē. Sava ķermeņa iepazīšana arī palīdz pateikt partneriem, kas jums patīk un kas nepatīk, tādējādi nodrošinot labāku un apmierinošāku seksu visiem iesaistītajiem.

Tā uzlabo sirds veselību

Pretēji izplatītajam uzskatam, ka kaislīgs sekss var palielināt sirdslēkmes vai insulta risku, regulāri orgasmi var aizsargāt pret sirds un asinsvadu slimībām. Masačūsetsas novecošanas pētījuma ziņojumā konstatēts, ka vīriešiem, kuri nodarbojušies ar seksu vienu vai mazāk reižu mēnesī, ir par 45% lielāka iespēja nomirt no sirds un asinsvadu slimībām nekā tiem, kuriem nedēļā bija divi vai vairāk orgasmu.

Šajā pētījumā tika aplūkoti tikai partnera seksa orgasmi, taču šķiet, ka ieguvumi varētu paplašināties arī solo laikā. Galu galā orgasms ir orgasms neatkarīgi no tā, vai esat kopā ar mīļāko vai savu iecienīto seksa rotaļlietu.

Visas šīs priekšrocības, iespējams, ir pārliecinājušas jūs uzņemties lietas savās rokās, taču jums varētu rasties jautājums: vai masturbācijai ir kādi trūkumi?

Par to nākamajā rakstā.

Sekojiet mums un lasiet arī: Vai testosterons palielina dzimumlocekļa izmēru?

Dzīvesstils

Virtuves huligāns Pipars stāsta, ka šis būs ēdiens ar bērnības garšu. “Tieši tādus buljona pīrādziņus es ēdu savā bērnībā. Buljonu es īpaši bērnībā neesmu dzēris, bet man ļoti garšoja.