Vai testosterons palielina dzimumlocekļa izmēru?

© Foto: pixabay.com

Ja organismā ir pietiekami dabiskā testosterona daudzuma, tad tas uzlabo vīriešu veselības aspektus, tostarp dzimumtieksmi un spermatozoīdu skaitu.

Savā ziņā var teikt un domāt, ka testosterons palielina dzimumlocekļa izmēru. Jā, tas tā ir, jo vīrieša vienā dzīves posmā - pubertātes vecumā - izmērs ir palielinājies tieši testosterona dēļ. Bet, vīrietim pieaugot, fakti jau ir pavisam citi.

Testosteronam, ko ražo sēklinieki, “ir galvenā loma tādā attīstībā kā libido un dzimumlocekļa un sēklinieku augšana,” saka Džemins Brahmbhats, “Orlando Health” urologs no Floridas. "Auglība tiek sasniegta, sēkliniekiem un dzimumloceklim pieaugot līdz pieauguša cilvēka izmēram," saka Pols Tureks, seksuālās veselības eksperts un sertificēts urologs no Losandželosas, raksta menshealth.com.

Foto: pixabay.com

Lai sasniegtu auglību, vīrieša organismā palielinās testosterons, sākot no divpadsmit gadiem un pusaudžu gados. Šis testosterona "sprādziens" parasti ir beidzies līdz pusaudža vecumam. Kas notiek un jāzina pēc tam?

Vai dzimumloceklis turpina augt, vīrietim kļūstot vecākam?

Nē, jo pēc tam, kad testosterona līmenis pārtrauc palielināties, seksuālā attīstība ir iestatīta uz mūžu. Ģenētika ir galvenais iemesls, kāpēc dzimumloceklis aug līdz konkrētam un esošajam izmēram. "Jūs esat piedzimis ar jau noteiktu izmēru," saka Dr. Brahmbhats.

Kad dzimumloceklis pārstāj augt, testosterona līmeņa paaugstināšanās organismā vairs neietekmēs tā izmēru. Tā ir taisnība neatkarīgi no dzimumlocekļa garuma.

Jūtas Medicīnas skolas universitātes pētnieku veiktais pētījums atklāja, ka pieaugušiem vīriešiem izstieptam dzimumlocekļa garumam nav nekādas saistības ar testosterona līmeni. Indiānas universitātes Kinsija institūts norāda, tā kā dzimumloceklis sastāv no porainiem audiem, nevis muskuļiem, to nevar izveidot paši. "Nav drošu un efektīvu metožu, lai pastāvīgi palielinātu dzimumlocekļa izmēru," saka Dr. Brahmbhats.

Lai gan testosterons jau agrā vecumā ietekmēja dzimumlocekli, pieaugušā vecumā testosterons vairāk nepalīdzēs. Grūti to apzināties, ja lieto speciālas tabletes, kas sola palielināt dzimumlocekļa apkārtmēru vai garumu.

Nav ne jausmas, vai tās ir droši lietot un vai tās nesatur kaitīgas sastāvdaļas, turklāt vai tās iedarbosies. Saskaņā ar Hārvardas Medicīnas skolas datiem mākslīgi augsts testosterona līmenis var izraisīt arī dažādas veselības problēmas, tostarp zemu spermatozoīdu skaitu, impotenci, sirds bojājumus un palielinātu prostatu, garastāvokļa svārstības, augstu asinsspiedienu, aknu slimības, svara pieaugumu, pinnes un bezmiegu.

Vai testosterons ietekmē garumu?

Foto: pixabay.com

Nē. Nesenais Stenfordas universitātes pētījums atklāja, ka vidējais erekcijas dzimumlocekļa garums pēdējo 29 gadu laikā visā pasaulē ir pieaudzis par 24 procentiem.

Lasi arī: Dusmīgs sekss: vai tas ir veselīgs?

Pētnieki ziņo, ka tas nav saistīts ar testosterona līmeņa paaugstināšanos - patiesībā testosterona līmenis šajā laika periodā ir samazinājies, vēta lielākā daļa pierādījumu. Pētnieki teorētiski uzskata, ka dzimumlocekļa izmērs varētu palielināties negatīvu vides faktoru, piemēram, piesārņojuma dēļ un ir nepieciešama turpmāka šo faktoru izpēte.

Ko darīt, ja uztraucaties par savu izmēru?

Foto: pixabay.com

Ir dabīgi, ka ir interese par dzimumlocekļa izmēru un tā stāvokli. Bet galvenais ir tas, ka izmēram nav nozīmes, ja darbojas visas funkcijas. Ja pamanāt kādas izmaiņas sava dzimumlocekļa izskatā vai darbībā — plankumus, izciļņus, izliekumus — tās noteikti neignorējiet.

"Konsultējieties ar savu ārstu, lai iegūtu precīzu informāciju par jebkādām izmaiņām un bažām, kas jūs nomāc," uzsver Dr. Brahmbhats. Tas palīdzēs saprast pareizo ārstēšanu par to, kas nav kārtībā, tas arī mazinās stresu, ja kaut kas nav kārtībā.

Dzīvesstils

Plūmju ievārījums izceļas ar spilgto garšu un aromātu. Plūmju ievārījums ir lieliska piedeva pankūkām un grauzdiņiem. Dārzeņus, augļus un ogas vislabāk ēst to nogatavošanās sezonā.