Regresijas terapija: vai pastāv iepriekšējās dzīves?

© Foto: depositphotos.com

Kas tu biji iepriekšējā dzīvē? Kleopatra, princis vai viņa zirgs? Vai vispār ir kāda veida “iepriekšējā dzīve”, vai arī tā ir ilūzija? Kas ir regresijas terapija un kad to lieto? Regresijas terapija ir tikai viens no instrumentiem ārsta hipnologa rokās.

Un pacients nāk pie hipnologa, kad viņam jāatrisina šī vai cita problēma: izlabot iestatījumus zemapziņas līmenī, kas ietekmē dzīvi, vai atbrīvoties no kādas psihosomatiskas slimības, raksta TechInsider.

Regresijas terapija jeb gremdēšanās pagātnē ļauj atrast problēmas sakni, ar ko cilvēks vēršas pie speciālista. Seansa laikā pacients var gremdēties nosacītā pagātnes dzīvē, kamēr nav iespējams pārbaudīt, vai viņš apraksta reālus notikumus, vai tā ir viņa zemapziņas ģenerēta ilūzija.

Nav iespējams viennozīmīgi pateikt, vai bija iepriekšējās dzīves vai nebija," saka hipnoloģe Lizete Če . Bet, ja regresija ļauj atrisināt cilvēka problēmu, tad kāda starpība, vai tas, par ko viņš runā, tiešām ir noticis, vai arī tā ir fikcija?

Kā notiek regresijas sesija un kā tā var palīdzēt?

Foto: pixabay.com

Piemēram, pacients cieš no stīviem kakla muskuļiem, nevar pagriezt galvu un, iegremdēts hipnozes stāvoklī, stāsta, ka iepriekšējā dzīvē bijis pakārts par daudziem noziegumiem. Turklāt viņš uzskata, ka pret viņu izturējās pareizi un viņš ir jāsoda.

Hipnologs turpina uzdot jautājumus, iegūstot detaļas un tālāk strādā ar pacientu pie viņa pārliecības, ļaujot viņam sev piedot.

Nav iespējams pārbaudīt, vai tas viss tiešām ir noticis kādā iepriekšējā dzīvē, vai tā ir filma, ko spēlēja cilvēka zemapziņa, taču fakts, ka pacients hipnozes stāvoklī sev kaut ko ir piedevis, dod impulsu fiziskām pārmaiņām. Protams, pacientam tiks veikta rehabilitācija ārstu uzraudzībā, dziedināšana nenotiek kā uz burvju mājienu, taču turpmāka tradicionālā ārstēšana būs daudz efektīvāka.

Kas tu biji iepriekšējā dzīvē?

Foto: Pexels.com

Noteikti esat saskārušies ar ekspertiem, kuri piedāvāja noskaidrot, kas jūs bijāt iepriekšējā dzīvē. Lai ko arī teiktu, tas izklausās vilinoši. Bet vai ir vērts ķerties pie regresologu pakalpojumiem?

Hipnoloģe Lizete Če atbild: “Regresija ir viena no problēmas risināšanas metodēm hipnologa arsenālā, viena no krāsām mākslinieka paletē. Mums nav "apendicīta speciālistu" vai "roku šuvēju"...

Foto: Pexels.com

No kurienes tad radās regresologi? Nevajag regresiju pārvērst par teātra izrādi. Ja cilvēks domā, ka iepriekšējā dzīvē viņš bija karalis, un viņš nāk pie hipnologa, lai apstiprinātu savu ilūziju, tas nav nopietni.”

Taču vieglprātīga pieeja var beigties ar postošām sekām: ja pacients saskaras ar abreakciju, atkārtoti pārdzīvojot to vai citu emocionālu šoku bez pienācīgas speciālista kontroles, tad viņam var rasties nopietni garīgi traucējumi. Tāpēc hipnoze ir noderīga tikai tad, ja to izmanto pamatoti un to veic kompetents speciālists.

Lasi arī: Vingrinājumi, kas palīdzēs novērst trauksmi

Dzīvesstils

“Uzturs, kas bagāts ar veselīgiem taukiem un vitamīniem, var pozitīvi ietekmēt tavu ādas veselību. Daudzi augļi un dārzeņi, arī sarkanās vīnogas un tomāti satur savienojumus, kas var labvēlīgi ietekmēt ādu, taču šie produkti nav vienīgie, kas var palīdzēt ādai starot un būt veselai,” raksta healthline.com.

Svarīgākais