Mūžīgā jaunība: cik daudz miega nepieciešams, lai palēninātu novecošanos

© Foto: pixabay.com

Par laba miega nozīmi ir diskutēts jau sen. Ikviens zina, ka labs miegs palīdz justies labāk dienas laikā un pozitīvi ietekmē veselību. Bet cik stundas vajadzētu gulēt un kādas problēmas var rasties, ja neizgulēsities pietiekami daudz.

Optimālais miega ilgums ir astoņas stundas. Mūsdienu dzīves ritmā tas var šķist neiespējami, taču tieši aktīvas ikdienas aktivitātes dēļ ir nepieciešams dot ķermenim atpūtu. Pareiza dienas plānošana palīdzēs ne tikai pietiekami izgulēties, bet arī apzināties, ka jums ir vairāk brīvā laika, nekā domājat, raksta DoctorPiter?

Foto: pixabay.com

Kvalitatīvs miegs ir labs veselībai. Miega laikā ķermenis tiek pilnībā atjaunots, un, ja tas nav pietiekami, tad dažām smadzeņu daļām nav laika atpūsties un strādāt saguruma dēļ.

Labas astoņas stundas miega ir svarīgas, lai saglabātu veselīgu un pievilcīgu izskatu. Miega laikā organisms atbrīvojas no toksīniem, kas ir svarīgi vispārējai veselībai un ādas stāvoklim. Ja organisms neattīrās no dienas laikā uzkrātajām kaitīgajām vielām, tas var novest pie pinnēm, grumbām un pat iekaisumiem organismā.

Kvalitatīvam miegam ir svarīgi radīt pareizo atmosfēru guļamistabā. Padomājiet par to, kas palīdz ātrāk aizmigt: varbūt tā ir ērta pidžama vai noteikta gultas veļa. Pievērsiet uzmanību arī telpas apgaismojumam. Miega laikā tam jābūt pilnīgi tumšam, bez dabiskas gaismas vai mākslīgiem avotiem.

Foto: pixabay.com

Mūsu labsajūta dienas laikā un mūsu vispārējā veselība ir atkarīga no mūsu miega kvalitātes. Bet cik daudz laika jums ir nepieciešams gulēt, un kādas sekas var rasties, ja jūs nepievēršat pietiekami daudz uzmanības miegam?

Lasi arī: Elpa kā seksuāls instruments. Kas ir orgasma elpošana?

Dzīvesstils

Vārnas un kraukļi ir dažādi putni, bet viņi abi ir ļoti gudri. Pirmkārt, tie atšķiras viens no otra pēc izmēra un skaņām, ar kuru palīdzību viņi sazinās ar saviem cilts biedriem.

Svarīgākais