Pašmasāža krūšu daļai un kāju sānu daļai, izmantojot pašmasāžas ruļļus

© Foto: Ģirts Ozoliņš

Šīs pašmasāžas tehnikas var veikt pie savilktas krūšu joslas un kājām, ja darba diena paiet asimetriski, ilgstošām piespiedu pozām, ierobežota kustību apjoma.

Pašmasāža krūšu daļai

Foto: Ģirts Ozoliņš

Bieži vien krūšu zona ir saspringusi, īpaši pēc ilgstoša, vienveidīga un sēdoša darba. Saspringuši krūšu daļas muskuļi var ļoti ietekmēt stāju, tādēļ nepieciešams tos atbrīvot.

1.Sēdus ar bumbiņu. Ērti apsēžas, kājas gurnu platumā, pēdas stabili. Paņem bumbiņu un novieto krūšu daļas zonā uz sāpīgā punkta izmantojot šķērsberzi (veic uzspiedienu un virza sāniski muskuļa šķiedrām), apļveida masāžu, saspiešanu (veic uzspiedienu sāpīgajā vietā, tad atslābina), saspiest un pagriezt (veic uzspiedienu un bumbiņu pagriež uz vienu un otru pusi uzspiediena laikā), saspiest un sakratīt (veic uzspiedienu un ātru spiedienu un nelielu atslābināšanu), veic pašmasāžu.

2.Ar bumbiņu stāvus. Nostājas pret sienu ieslīpi, bumbiņu novieto krūšu daļas zonā un veic uzspiedienu pāris sekundes, tad atslābināšanu. Pēc nepieciešamības var izmantot citas augstāk aprakstītās metodes.

Pašmasāža kāju sānu daļai

Foto: Ģirts Ozoliņš

Veic pašmasāžu ar rulli ķermeņa sānu muskulatūrai.

Ar rulli uz sāna. 1) Novieto rulli aptuveni sēžas sānu daļā un veicot uzspiedienu virzās uz ceļa zona, vieglāk atpakaļ. 2) Atrodoties tādā pašā pozīcijā atrod sāpīgo punktu un saliec un atliec ceļgalu.

Lasi arī: Pašmasāža dažādām ķermeņa zonām, izmantojot speciālos ruļļus